Kierrätyskalusteet kiinnostavat Habitare-messuilla

Kaisa Rautiainen
Kaisa Rautiainen
Kaisa Rautiainen

Kontin osastolla Habitare-sisustusmessujen Antiikki-alueella käy perjantaiaamuna kuhina. Messuvieraat tutkivat keskittyneinä yli sataneliöistä osastokokonaisuutta, jossa on esillä laaja kirjo huonekaluja, astioita, kodintekstiileitä, kirjoja ja sisustusesineitä.

Suomen suurin sisustustapahtuma Habitare järjestetään tänä vuonna 25. kerran. Messut avautuivat yleisölle torstai-iltapäivänä 11.9. ja jatkuvat sunnuntaihin 14.9. asti. Perjantaiaamuna huonekalu-, sisustus- ja designtapahtumassa on käynyt jo yli 10 000 vierasta. 

- Ihmisiä on riittänyt heti keskiviikon kutsuvierastilaisuudesta lähtien. Messuvieraat ovat ihastelleet ison osastomme suurta ja persoonallista sisustusvalikoimaa sekä vanhoja design-aarteitamme, kertoo Vantaan Kontti-tavaratalon päällikkö Marje Arvinen

Kontin messuosastolta voi löytää muun muassa Marimekon kankaita ja Arabian astioita vuosikymmenten takaa. - Parhaiten ovat menneet kaupaksi astiat sekä kodintekstiilit, joita osastollamme onkin esillä erityisen paljon, Arvinen kertoo.

Kalusteet veloituksetta messuvieraan kotiin

Messuvieraat voivat huoletta tehdä kierrätystavaratalon osastolla myös suurikokoisia kalusteostoksia, sillä Kontti kuljettaa pääkaupunkiseudulla isot huonekalut veloituksetta asiakkaan kotiin.

- Huonekalujen kysyntä on ollut messuillakin suurta ja ilmainen kotiinkuljetuspalvelumme on kerännyt kiitosta. Odotamme lauantaista messujen vilkkainta päivää, joten löytöjä kannattaa tulla tekemään mahdollisimman pian, Arvinen vinkkaa. 

Kierrätetty tavara tuo lisämaustetta sisustukseen

Kierrätetty sisustustavara näyttää kiinnostavan ihmisiä yhä enemmän. Habitaren yhteydessä järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa erillinen Antiikki-tapahtuma, joka esittelee yksinomaan vanhaa taidetta, huonekaluja ja sisustustavaraa. 

- On todella hienoa, että Habitaressa on tänä vuonna erillinen alue vanhoille aarteille. Kontin osastolla eteeni osuivat muun muassa kaksi Timo Sarpanevan suunnittelemaa lasia, joita en uskonut löytäväni enää mistään, kertoo espoolainen messuvieras. 

Kontin messuosasto 4A81 sijaitsee Habitaren Antiikki-osastolla. Messujen aukioloajat ja saapumisohjeet löydät Habitaren verkkosivuilta