Yhteistyön voimalla taisteluun yksinäisyyttä vastaan

Inka Porttila
Ystävätoiminta antaa paljon, niin niille, jotka kokevat omassa arjessaan yksinäisyyttä kuin ystäväksi ryhtyville.
Kuvaaja: Inka Porttila
Tule mukaan!

Tarvitsetko ystävää? Haluatko olla mukana tuomassa iloa yksinäisen arkeen? Lisätietoja Punaisen Ristin ystävätoiminnasta löydät täältä.

Haluatko olla mukana tuomassa iloa yksinäisen arkeen? Ystävätoiminnan vapaaehtoisena - See more at: http://www.punainenristi.fi/tule-mukaan/ystavaksi#sthash.aU86xBA8.dpuf

Ystävätoimintaan osallistuminen on mahdollista aivan jokaiselle. Ystäviä tarvitaan jatkuvasti lisää, sillä yksinäisyys on yhteiskunnassamme kasvava ongelma.

Suomen Taksiliitto ja Suomen Punainen Risti kampanjoivat Taksiviikolla 13.–19.10.2014 näyttävästi ystävyyden puolesta. Viikon aikana suomalaiset taksiyrittäjät levittävät tietoisuutta Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnasta.

– Myös taksinkuljettajat kohtaavat työssään asiakkaita, jotka ovat vailla tärkeitä sosiaalisia kontakteja. Näimmekin, että meillä on mahdollisuus viedä eteenpäin ystävätoiminnan upeaa sanomaa, kertoo Taksiliiton viestintäpäällikkö Katja Saksa.

Taksiviikon teema ”Iloa ystävyydestä” näkyy taksiautojen kylkien kampanjatarroissa ja kuuluu taksinkuljettajien puheissa maanantaista 13.10.2014 lähtien.

– Yhteistyö Suomen Punaisen Ristin kanssa tuntui heti hyvin luontevalta valinnalta. Takseja on kaikkialla Suomessa ja näimme tärkeäksi, että myös yhteistyökumppanillamme on valtakunnallista toimintaa. Yksinäisyys ei katso asuinpaikkaa tai ikää, muistuttaa Saksa.

Jos mahdollisuutta ystävänä toimimiseen ei syystä tai toisesta ole, voi toimintaa mahdollistaa myös tukemalla sitä rahallisesti. Molemmat osallistumisen tavat ovat arvokkaita ja tarpeellisia.