Nuorten vuosikokous äänesti uudesta nuorisotoimikunnasta

Jani Rutanen
Leena Koskela
Leena Koskela
Leena Koskela
Jani Rutanen

Yksi suurimmista kysymyksistä nuorten vuosikokouksessa oli, miten nuoria saataisiin enemmän mukaan Punaisen Ristin toimintaan.

Viime viikonloppuna järjestetty nuorten vuosikokous päätti uusista nuorisotoiminnan suunnista. Keskustelua käytiin muun muassa nuorten näkyvyyden lisäämisestä sosiaalisessa mediassa ja monikielisemmän toiminnan järjestämisestä.

– Nuorisotoiminnan haasteena on, miten saada nuoret jatkamaan toiminnassa aktiivisesti, Tien Nguyen Nokian osastosta toteaa.

– On tärkeää saada Punaisen Ristin eri osastojen nuoret tekemään tiiviimmin yhteistyötä. Silloin myös pienet osastot ovat vahvempia ja voivat järjestää monipuolisesti toimintaa, Eeva Lähteenmäki Hämeen piiristä painottaa.

Kaikilla mahdollisuus olla osana päätöksiä

Tänä vuonna osana kokousta järjestettiin open space -tilaisuus, jossa jokainen vuosikokoukseen osallistunut pääsi käsittelemään aloitteita sekä vaihtamaan ajatuksia nuorisotoiminnan tulevaisuuden tavoitteista. Nuoret saivat itse ehdottaa keskustelunaiheita, joita käsiteltiin pienryhmissä.

– Open space -osio oli todella mukava. Jos ei uskalla puhua kaikkien edessä, on helpompi kertoa omia mielipiteitään pienemmissä ryhmissä. Lisäksi aiheesta pystyy keskustelemaan syvällisemmin, Milla Jylänki Tampereen osastosta kertoo.  

Moni nuori oli tyytyväinen uudesta tavasta keskustella kokouksessa käsitellyistä asioista.

– Oman mielipiteen sai hyvin esille open space -osiossa. Se antoi kaikille nuorille mahdollisuuden olla osana päätöksiä eikä vain äänioikeutetuille, Kristiina Koski Nokian osastosta kiittelee.

Nuorisotoimikunta saa uudet jäsenet

Valtakunnalliseen nuorisotoimikuntaan valittiin uudet jäsenet ensimmäistä kertaa äänestämällä. Kokoukseen osallistuneet nuoret toivovat toimikunnan olevan aktiivisesti yhteydessä nuoriin sen kolmivuotiskaudella 2014–2017.

– Uuden nuorisotoimikunnan pitäisi kertoa säännöllisesti, millaisia suunnitelmia ja päätöksiä se tekee. Siten sen toiminta ei jää niin kaukaiseksi, Lähteenmäki toivoo. 

Nuorten vuosikokous esittää uusiksi jäseniksi Hanna Åkerlundia, Tomi Malista, Julia Mettovaaraa, Joonatan Juhajokea ja Noora Magdia. Nuorisotoimikunnan puheenjohtajaksi äänestettiin Otto Kari ja varapuheenjohtajaksi Laura Musta.

Esitys uudesta nuorisotoimikunnasta etenee Suomen Punaisen Ristin hallitukselle, joka nimeää uuden nuorisotoimikunnan lokakuun puolessa välissä.

– Haluaisin, että nuorisotoimikunta on enemmän läsnä nuorten toiminnassa vuoden ympäri, emmekä näkisi heitä vain vuosikokouksissa, Koski tiivistää.