Anna Abreu hyppäsi vapaaehtoisen saappaisiin Nuorten turvatalolla

Teemu Ullgrén
Teemu Ullgrén

Nuorten turvatalolla Rekolan vanhassa kartanossa pohditaan kuumeisesti, kuinka pop-tähteä tervehditään. Jännitys laukeaa, kun laulaja Anna Abreun iloinen puheensorina kantautuu ulkoterassille.

Abreu on Vantaalla tutustumassa Nuorten turvataloon osana Vain elämää Goes Punainen Risti -hyväntekeväisyyslähetystä. Punaisen Ristin kotimaan toimintaa esittelevä ohjelma esitetään Nelosella sunnuntaina 7.12.

– Onpa täällä kiva tunnelma, aivan kuin mummolassa, hihkaisee Abreu jo tutustumiskierroksen ensimetreillä.

Abreu hyppää saman tien vapaaehtoisen saappaisiin ja käy turvatalon perhe- ja kriisityöntekijän kanssa perusteellisesti läpi illan ohjelman. Pop-tähti on silminnähden kiinnostunut Nuorten turvatalon toiminnasta ja juttelee tottuneesti talolla majoittuvien nuorten kanssa. Abreu kysyy nuorilta, mitä turvatalo heille merkitsee.

– Turvatalo on vähän kuin toinen koti, kuuluu 17-vuotiaan vantaalaisnuoren vastaus.

Turvatalolle voi vain tulla ja jutella

Abreun mielestä on tärkeää, että on olemassa paikka, josta nuoret saavat apua helposti ja nopeasti.

– Hienointa tässä toiminnassa on mielestäni se, että ei tarvitse olla sen suurempaa draamaa tai kriisiä saadakseen apua. Voi vaan tulla ja jutella. Olisin voinut kyllä tulla tällaiseen paikkaan itsekin, muusikko pohtii.

Pop-tähti viettää koko illan keskustellen nuorten ja vapaaehtoisten kanssa muusikon arjesta, terveellisistä elämäntavoista ja Annalle erityisen tärkeistä vapaaehtoistyön muodoista, kuten eläinoikeuksista.

– Vapaaehtoistyö on todella tärkeää ja autan mielelläni aina kun voin. Pienilläkin jutuilla voi auttaa, muistuttaa Abreu.