Nuoret ilahduttivat palvelukodin asukkaita

Erja Salmela
Erja Salmela
Erja Salmela

Joukko yläkoulun nuoria tupsahti piristämään Palvelukoti Sointulan asukkaita. Toisten ilahduttaminen ei vaadi paljoa. Tärkeää on läsnäolo ja kiinnostus toista kohtaan.

Ylihärmän Palvelukoti Sointula täyttyi lämpimästä tunnelmasta, kun yläkoulun tukioppilaat järjestivät iloisen tapahtuman vanhuksille. Oppilaat olivat liikkeellä Ylen Lupa välittää -kampanjan innostamina. Tempauksen alkuunpanijana Ylihärmässä on ollut Punaisen Ristin ystävätoiminnan aktiivi Leena-Marja Renko.

– Olin Seinäjoella pidetyssä Ylen ja Punaisen Ristin järjestämässä infotilaisuudessa ja innostuin kovasti tästä ajatuksesta. Otin yhteyttä kouluun ja tänne Sointulaan. Yhteistyömme on sujunut tosi hyvin ja toivomme, että tästä syntyisi jatkossakin jotakin yhteistä toimintaa, Renko kertoo hymyillen.

Oppilaiden vierailu Sointulaan tiivisti Lupa välittää -kampanjan hengen erinomaisesti: kampanjan on tarkoitus saattaa nuoret ja ikäihmiset yhteen mukavien tapahtumien lomassa, ja samalla myös herättää kaikki suomalaiset välittämään toisistaan.

Joulumuistojen jakamista

Laulujen ja musiikkiesityksen lisäksi oppilaat olivat miettineet etukäteen kysymyksiä muun muassa siitä, miten joulua on vietetty vuosikymmeniä sitten. Ajatustenvaihdon lopputulos oli, että elämä on ennen ollut aika erilaista. Ruoat, koristeet ja lahjat tehtiin enimmäkseen ihan itse.

– Nyt saa kaiken kaupasta, 15-vuotiaat koululaiset Kiia Korpi ja Laimi Vainio tuumaavat. 

Aika ei kuitenkaan ole muuttanut sitä, mikä joulunvietossa on ollut ja on edelleen parasta: ihmiset kokoontuvat yhteen, rentoutumaan, rauhoittumaan ja nauttimaan läheisten seurasta.

Teksti: Erja Salmela