Punainen Risti käynnistää lipaskeräyksen nepalilaisten auttamiseksi

Jarkko Mikkonen
Kaikki ovat tervetulleita keräämään ja lahjoittamaan. Apua tarvitaan!
Kuvaaja: Jarkko Mikkonen

Suomen Punainen Risti on valmistautunut lähettämään Nepaliin avustustyöntekijöitä ja hätäapuyksiköitä.

Punainen Risti on valmis lähettämään Suomesta Nepaliin hätäapuyksiköitä sekä henkilökuntaa. Valmiina lähetettäväksi on terveysklinikka, avustustarvikkeiden kuljetukseen keskittyvä logistiikkayksikkö sekä avustustarvikkeiden jakeluun tarkoitettu yksikkö avustustyöntekijöineen.

-  Yksiköitä valmistellaan ja ne ovat valmiita lähtöön alkuviikosta. Tulemme toimimaan yhteistyössä muiden Punaisten Ristien kanssa ja vielä selvitetään, millä yhteistyöllä yksiköt lähetetään Nepaliin, sanoo Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi.

Nepalissa on tällä hetkellä kaksi suomalaista avustustyöntekijää, jotka tukevat Nepalin Punaista Ristiä avustus- ja pelastustöissä. Matkalla Katmanduun on lisäksi kolme Punaisen Ristin suomalaista avustustyöntekijää, joiden tehtävänä on avun tarpeen selvittäminen, tiedon kerääminen ja Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan yhteensovittaminen.

Suomen Punaisen Ristin lisäksi maassa ovat olleet jo pitkään Tanskan, Sveitsin, Britannian, USA:n ja Belgian Punaiset Ristit ja katastrofivaiheessa parikymmentä muuta liittyy yhteiseen avustustoimintaan.

Nepaliin iski lauantaiaamuna voimakas maanjäristys ja tuhojen on arvioitu olevan erittäin mittavia. Lauantain ja sunnuntaina aikana on myös ollut voimakkaita jälkijäristyksiä. Nepalin Punainen Risti on osallistunut pelastus- ja etsintätyöhön lauantain ja sunnuntain aikana.

Apua tarvitaan lisää

Nepalin Punainen Risti on tehnyt hätäapupyynnön kansainvälisen Punaisen Ristin kautta muille kansallisille yhdistyksille.

Kaikki ovat tervetulleita keräämään

Punainen Risti aloittaa lipaskeräyksen eri puolilla Suomea. Suurimpiin kaupunkeihin perustetaan keräyskeskuksia, joista kaikki halukkaat voivat hakea keräyslippaan ja osallistua avustusoperaatioon. Ennakkotietoa Punaisesta Rististä ei tarvita, kaikki ovat tervetulleita keräämään. Pienikin hetki kerääjänä on iso apu.

Keräyskeskusten yhteystiedot kerätään nettiin osoitteeseen punainenristi.fi - katso tapahtumakalenteri

Keräykseen voi osallistua myös lahjoittamalla:

•       Tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €)
•       Puhelimella: Soita numeroon 0600-122 20 (20,28 € + pvm/mpm)
•       Verkkopankissa 
•       MobilePaylla vapaavalintaisella summalla numeroon 040 135 88 00