Suomen Punainen Risti lähettää lisää avustustyöntekijöitä ja avustustarvikkeita Nepaliin

Palani Mohan / IFRC
Palani Mohan / IFRC
IFRC

Ulkoasiainministeriö on myöntänyt 900 000 euroa Punaisen Ristin Nepalin katastrofioperaatioon. Suomalaiset keskittyvät avustustarvikkeiden käsittelyyn lentokentällä, jotta apu saataisiin perille nopeasti.

Tänään ja huomenna keskiviikkona Nepaliin lähtee viisi suomalaista Punaisen Ristin avustustyöntekijää. Avustustyöntekijät keskittyvät vastaanottamaan ja lähettämään edelleen Punaisen Ristin avustustarvikkeita Katmandun lentokentällä.

Yksi avustustyöntekijöistä vastaa lääkinnällisestä osuudesta Punaisen Ristin arviointi- ja johtoryhmässä.

Logistiikkaryhmää johtavan avustustyöntekijän Jussi Halosen mukaan Nepal on normaalioloissakin logistisesti hyvin haastava paikka. Maassa on vain yksi kansainvälinen lentokenttä, ja maayhteyksiä on vain muutama.

- Pahimmin kärsineet kylät ovat yhä hyvin vaikeasti tavoitettavissa, vaikka joitain teitä on jo avattu. Paikan päällä toimii Nepalin Punainen Risti, jolla on yli tuhat vapaaehtoista, ja 300 työntekijää huolehtimassa avun tarpeen kartoittamisesta ja avun antamisesta, Jussi Halonen kertoo.

Maanjäristyksen jälkeen Suomen Punainen Risti on lähettänyt Nepaliin yhteensä seitsemän avustustyöntekijää Suomesta ja yhden Kuala Lumpurista. Nepalissa työskenteli jo ennen maanjäristystä kaksi suomalaista avustustyöntekijää.

Henkilöavun lisäksi Suomen Punainen Risti valmistelee logistiikkayksikön kalustoa ja Punaisen Ristin klinikan käyttöön tarkoitettua röntgen-laitteistoa lähtövalmiiksi.

Ulkoasiainministeriö tukee Punaisen Ristin työtä Nepalissa 900 000 eurolla. LisäksiSuomen Punainen Risti on tähän mennessä myöntänyt Nepalin auttamiseksi 250 000 euroa katastrofirahastosta.

Vapaaehtoiset auttavat ympäri Suomea

Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat järjestäneet lipaskeräyksiä sunnuntaista lähtien nepalilaisten auttamiseksi. Lipaskerääjiä on liikkeellä arviolta ainakin sadalla paikkakunnalla. Lipaskeräys jatkuu ainakin tämän viikon ajan. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita osallistumaan. Lähimmän keräyspisteen voi katsoa osoitteesta: Punainenristi.fi/tapahtumat

Punaisen Ristin työtä Nepalissa voi tukea lahjoittamalla:

  • Tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €)
  • Puhelimella: Soita numeroon 0600-122 20 (20,28 € + pvm/mpm)
  • Netissä