Punaisen Ristin ensiapupäivystäjät auttavat vappuna pääkaupunkiseudulla

Niklas Meltio / Suomen Punainen Risti
Punaisen Ristin ensiapupäivystäjät auttavat juhlijoita vappuaattona pääkaupunkiseudulla.
Kuvaaja: Niklas Meltio / Suomen Punainen Risti

Noin 30 Punaisen Ristin ensiapupäivystäjää huolehtii juhlijoista vappuaattona torstaina Helsingin keskustassa. Jalkapartiot auttavat ja paikkaavat loukkaantuneita, ja kutsuvat tarvittaessa lisäapua.

Punaisen Ristin ensiapubussi parkkeeraa Esplanadin puistoon klo 18. Myöhemmin bussi siirtyy Kaivopuistoon tai muualle avun tarpeen mukaan. Punaisen Ristin käytössä on myös neljä ensiavun päivystyspalveluautoa, joilla päivystäjät liikkuvat ihmisiä auttaen.

Nuorille tarkoitettu selviämisasema toimii Töölön nuorisotalossa (Pohjoinen Hesperiankatu 22). Selviämisasemalla autetaan nuoria vappuaattoiltana ja -yönä kello 18–6.

Vapun nuorisohuolto-operaatiosta vastaa Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus yhteistyössä Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin, Helsingin seurakuntien Saapas-ryhmien, Aseman Lapset ry:n ja Walkersin kanssa.

Espoossa ja Kauniaisissa ensiavun vapaaehtoiset auttavat vappuaattona alkaen klo 18 ja päättyen vappupäivänä klo 03. Operaatiolla on käytössään kuljetuspartiot Espoonlahden, Tapiola-Olarin, Leppävaaran ja Kanta-Espoon alueilla. Punaisen Ristin vapaaehtoiset liikkuvat Saapas-partioiden mukana. Espoon operaation numero on 09 8050 5050