Suomen Punainen Risti tukee Myanmaria 400 000 eurolla

Myanmarin Punainen Risti
Myanmarin Punainen Risti
Myanmarin Punainen Risti

Vuosikymmeniin pahimmat tulvat ovat vaikuttaneet yli 1,3 miljoonan ihmisen elämään Myanmarissa. Punainen Risti jakaa alueella hätäapua sekä auttaa yhteisöjä varautumaan tuleviin katastrofeihin.

Tue Punaisen Ristin työtä lahjoittamalla:
  • Tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €)
  • Puhelimella: Soita numeroon 0600-122 20 (20,28 € + pvm/mpm)
  • Netissä verkkopankkitunnuksilla
  • Tilille: FI06 2219 1800 0680 00

 

Punainen Risti lähettää Myanmariin 400 000 euroa ulkoasiainministeriön myöntämää humanitaarista tukea.  Summalla autetaan pahiten kärsineiden alueiden asukkaita Chin, Magwayn ja Sagaingin osavaltioissa. Tuki ohjataan Myanmariin Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton IFRC:n kautta.

–Tilanne alueella on kriittinen. Kansainvälinen Punainen Risti yhdessä Myanmarin Punaisen Ristin kanssa jakaa avustustarvikkeita, tilapäissuojia, hyttysverkkoja, vettä ja vedenpuhdistustabletteja erityisesti väliaikaismajoituksessa oleville avun tarvitsijoille, sanoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Andreas von Weissenberg.

Heinäkuusta asti jatkuneiden rankkasateiden aiheuttamat tulvat ja maanvyörymät sekä alueella riehunut trooppinen sykloni Komen ovat aiheuttaneet laajaa tuhoa Myanmarin luoteis-, länsi- ja lounaisosissa. Tulvat ovat vaikuttaneet yli 1,3 miljoonan ihmisen elämään. Yli 15 000 kotia on tuhoutunut, ja lähes 300 000 perhettä on joutunut jättämään väliaikaisesti kotinsa. Yli sata ihmistä on kuollut.

Vaikka tulvavedet ovat paikoin laskeneet, ne koettelevat 12:ta Myanmarin 14 osavaltiosta. Yksi pahiten kärsineistä osavaltioista on Rakhine, jossa on paljon maan sisäisen konfliktin seurauksena leireillä asuvia ihmisiä.

Tulvat ovat koetelleet erityisesti maanviljelijöitä. Myanmarin hallituksen mukaan tulvat ovat vaurioittaneet yli 300 000:ta hehtaaria riisipeltoa.

– Uhkana on, että ihmiset menettävät vuoden ainoan riisisatonsa, millä tulee olemaan pitkäkestoiset vaikutukset ihmisten elinkeinoon, alueen ruokaturvaan ja katastrofista selviämiseen, sanoo Punaisen Ristin kansainvälisen avun suunnittelija Toni Jokinen.

Tukea myös tuleviin katastrofeihin varautumiseen

Myanmarin Punainen Risti on jakanut muun muassa hygieniatarvikkeita, pressuja, hyttysverkkoja ja keittiötarvikkeita yli 50 000 ihmiselle. Hätäapuvaiheen jälkeen Punainen Risti auttaa vaurioituneiden vedenpuhdistusjärjestelmien korjaamisessa sekä tukee terveydenhuoltojärjestelmää ja yhteisöjen elinkeinojen kehittämistä. Lisäksi tuetaan Myanmarin Punaisen Ristin varautumista tuleviin katastrofeihin.

Aiemmin tänä vuonna ulkoasiainministeriö myönsi Suomen Punaiselle Ristille 500 000 euroa humanitaarista tukea, joka ohjattiin Rakhinessa sijaitseville pakolaisleireille. Nyt osa rahoista ohjataan tulvien uhreille leireissä. Lisäksi Suomen Punainen Risti tukee Myanmarin Punaisen Ristin yhteisöterveysprojektia kehitysyhteistyövaroin.

 

Kampanjat