3 tapaa auttaa turvapaikanhakijoita

Jussi Vierimaa
Jussi Vierimaa
Jussi Vierimaa

Miten voit auttaa vastaanottokeskusten asukkaita?

1) Ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi verkossa valitsemalla toimintamuoto: Turvapaikanhakijoiden tueksi.

Vapaaehtoiset toimivat esimerkiksi ystävänä vastaanottokeskusten asukkaille ja järjestävät heille läksypiirejä, kielikerhoja ja harrastustoimintaa. Turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten kanssa voi tehdä ihan tavallisia asioita, lähteä vaikka retkelle tai pelata jalkapalloa. Lue lisää Punaisen Ristin monikulttuurisesta toiminnasta.

Voit myös etsiä paikkakunnallasi järjestettäviä vapaaehtoistapahtumia.

2) Vaatteiden ja tavaran lahjoittaminen

Lahjoituksia on tullut meille paljon, suuri kiitos kaikille lahjoittajille. Tällä hetkellä vastaanottokeskusten tarpeet vaihtelevat suuresti. Vaatteita ja tavaraa voi lahjoittaa Kontti-tavarataloihin, josta Punaisen Ristin vastaanottokeskukset hakevat niitä tarpeidensa mukaan.

Lahjoitukset, joita vastaanottokeskukset eivät tarvitse, myydään Punaisen Ristin Konteissa. Konttien tulot käytetään Punaisen Ristin kotimaan toimintaan, katastrofirahastoon ja Kontin toiminnan kehittämiseen. 

Mikäli lahjoittaja erityisesti toivoo lahjoituksensa päätyvän turvapaikanhakijoille, Kontit pyrkivät kunnioittamaan toivetta, mutta varmasti sitä ei voida luvata.

Etsi lähin Konttisi.

Päivitämme tilannetta heti, jos tarve muuttuu.

Oletko yritys tai yhteisö?

Ilmoita materiaali- tai palvelulahjoituksesta tällä lomakkeella. Jos yritykselläsi on vastaanottoyksikkötoimintaan soveltuvia tiloja vapaana, lähetät tiedot tilatarjouslomakkeella.

3) Lahjoittaminen katastrofirahastoon

Katastrofirahastosta tuetaan katastrofien uhreja Suomessa ja ulkomailla. Rahaston varoja käytetään muun muassa pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden auttamiseen paikan päällä niissä maissa, joista ihmiset pakenevat ja joissa avun tarve on suurin. Näitä maita ovat esimerkiksi Syyria, Irak, Somalia ja Jemen.

Vastaanottotoiminnan Suomessa maksaa valtio.

Nälkäpäivä-keräyksellä autetaan kriisien ja katastrofien uhreja ympäri maailmaa. Auttaminen ei ole vaikeaa, voit lahjoittaa aikaa tai rahaa juuri sen verran kuin haluat. Lue lisää ja löydä oma tapasi auttaa! 

Kerää varoja katastrofirahastoon: lahjoita haluamasi summa rahaa tai ryhdy kuukausilahjoittajaksi.

Kerro Punaisen Ristin työstä Somessa

Valitse oma suosikkikanavasi ja käy tykkäämässä Punaisesta Rististä Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, YouTubessa ja LinkedInissä. Levitä inhimillisyyden sanomaa ja keskustele ystäviesi kanssa turvapaikanhakijoiden tilanteesta, ja siitä kuinka jokainen voi olla tukena.

Apua tarvitaan vielä pitkään, joten seuraamalla Punaisen Ristin viestintäkanavia saat tietoa avun tarpeesta ja auttamisen tavoista.

Lue lisää vastaanotosta ja turvapaikanhakijoista

Kampanjat