Ilman vapaaehtoisia Punaista Ristiä ei olisi

Esa Kyyrö
Monica Hägerstrand-Selander
Leena Koskela
Leena Koskela
Ibrahim Malla

Lauantaina 5.12. vietetään Kansainvälistä vapaaehtoisten päivää. Suomen Punaisen Ristin 40 000 vapaaehtoista tekevät arvokasta auttamistyötä ympäri Suomen.

Tule mukaan!

Vapaaehtoiset ovat Punaisen Ristin toiminnan ydin. Missä päin maailmaa tapahtuukin, Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat katastrofien keskellä lievittämässä inhimillistä kärsimystä. Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeellä on kansallinen yhdistys lähes 200 maassa, ja maailmanlaajuisesti vapaaehtoisia on 100 miljoonaa.

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset päivystävät ensiaputehtävissä ympäri maata sekä auttavat muun muassa onnettomuuksissa, etsinnöissä ja evakuoinneissa osana Vapaaehtoista pelastuspalvelua. Henkisen tuen vapaaehtoiset tukevat ihmisiä vaikeissa tilanteissa.

Vapaaehtoiset ovat ystävinä tarvitseville ja tukena omaishoitajille. He ovat läsnä Nuorten turvataloissa sekä ohjaamassa varhaisnuorten kerhoja. He edistävät terveyttä terveyspisteissä, jakavat tietoa päihteidenkäytön vaaroista sekä kertovat turvaseksistä ja hivistä.

Lisäksi vapaaehtoiset auttavat turvapaikanhakijoita valmistelemalla vastaanottokeskuksia ja järjestämällä kotoutumista tukevaa toimintaa.

Vapaaehtoiset lipaskerääjät hankkivat varoja Punaisen Ristin toimintaan esimerkiksi vuotuisessa Nälkäpäivä-keräyksessä, jonka tulos ylsi tänä syksynä ennätyslukemiin.

Ilman vapaaehtoisia nykyisenkaltaista Punaista Ristiä ei olisi. Suomen Punainen Risti kiittää kaikkia vapaaehtoisia, jotka tekevät korvaamatonta työtä inhimillisyyden puolesta. 

  • Katso myös Punaisen Ristin kiitosvideo turvapaikanhakijoita auttaneille.