Apu koskettaa auttajaakin

Tatu Blomqvist / Suomen Punainen Risti
Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteinen Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyi marraskuun lopussa.
Kuvaaja: Tatu Blomqvist / Suomen Punainen Risti

Hyvä Joulumieli -lahjakortin toimittavat perille Punaisen Ristin osastot ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikalliset yhdistykset itse tai yhteistyössä esimerkiksi sosiaalitoimen tai seurakunnan kanssa. Lahjakortti on monille suuri apu ja joulun pelastus. Kiitos koskettaa myös auttajia.

Näin lahjoitat Hyvä Joulumieli -keräykseen
  • Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräykseen lahjoitetuilla rahoilla hankitaan 70 euron arvoisia lahjakortteja, joilla vähävaraiset tai vaikeassa elämäntilanteessa olevat lapsiperheet voivat hankkia ruokatarvikkeita joulun alla.
  • Osallistu keräykseen lähettämällä tekstiviesti HJM numeroon 16499 (10 €).
  • Soita keräyspuhelimeen (automaattinen): 0600 16555 (10,01 €/puhelu + pvm/mpm)
  • Lahjoita haluamasi summa keräystilille: FI17 1596 3000 2020 20. Saajan nimi: Hyvä Joulumieli -keräys. Kirjoita viestikenttään HJM.
  • Katso ohjeet yrityslahjoitukseen!

 

ähetä tekstiviesti HJM numeroon 16499 (10 €)

Pyhäjoen osaston vapaaehtoinen Paula Tuomikoski tietää, miltä hyvä palaute tuntuu. Tuomikoski kiersi tänä vuonna miehensä kanssa autolla Pyhäjokea ja jakoi Hyvä Joulumieli -kortteja tukea tarvitseville lapsiperheille.

– Olin jo toista vuotta jakamassa lahjakortteja ja voi että, on ollut ihania palautteita! Viime vuonna lahjakortin saajat itkivät ja hyppäsivät kaulaan, sanoivat, että pelastit joulun. Tänä vuonna vastaanotto on ollut vähän rauhallisempi, vaikka parilla tulikin tippa silmään, Tuomikoski kertoo.

22 000 perhettä saa jouluapua

Tänä vuonna Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteisessä keräyksessä jaetaan Hyvä Joulumieli -lahjakortteja yhteensä 22 000 kappaletta. Se on peräti 4000 lahjakorttia enemmän kuin edellisvuonna.

Pyhäjoella Punaisen Ristin paikallisosasto ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto päättävät lahjakortin saajista yhdessä seurakunnan ja sosiaalitoimen kanssa. Pyhäjoella 70 euron arvoisia kortteja jaetaan yhteensä 40 kappaletta. Lahjakortilla saa ostaa ruokatarvikkeita keräyskumppaneiden K-ruokakauppojen, S-ryhmän ja Lidlin myymälöistä.

– Moni on kertonut, että 70 euroa on heille iso summa. He ovat saaneet sillä jouluksi ruokaa, jota eivät muuten olisi voineet hankkia.

Avun saajissa paljon yksinhuoltajia
ja monilapsisia perheitä

Kauhavan osaston vapaaehtoinen Kaija Roivainen on ollut mukana Hyvä Joulumieli -keräyksessä jo kymmenkunta vuotta. Auttamisen perinne tosin ulottuu jo paljon sitäkin kauemmas.

– Tarvetta on ollut jo pitkään. Aikoinaan ostimme itse osaston varoilla ruokaa ja pussitimme ruokaa vähäosaisille. Siinä oli usein esimerkiksi riisiä ja luumuja, Roivainen muistelee ja kiittelee nykyistä järjestelmää huomattavasti paremmaksi.

Kauhavalla lahjakortin saajissa on ollut paljon yksinhuoltajia ja monilapsisia perheitä. Eräässäkin perheessä oli kuusi lasta, Roivainen kertoo.

– Lahjakortin saajat ovat olleet todella iloisia, joillakin on ollut jopa tippa silmässä. Ja onhan se itsellekin liikuttava hetki, kun pystyy auttamaan muita.