Liukumäestä vauhtia ystävänpäivään

Pentti Vänskä
Pentti Vänskä
Pentti Vänskä
Pentti Vänskä
Pentti Vänskä

Kuopion osaston nuorten järjestämässä laskiaisriehassa tutustuttiin Punaisen Ristin toimintaan ja laskettiin mäkeä ystävyyden puolesta.

Punainen Risti järjestää ystävänpäivän tapahtumia ympäri Suomen
  • Punaisen Ristin paikallisosastot järjestävät ystävänpäivänä ja muulloinkin helmikuussa Iloa ystävyydestä -tapahtumia. Etsi lähin tapahtumasi tapahtumakalenterista ja tule mukaan!
  • Punainen Risti järjestää paljon erilaista ystävätoimintaa.

Kuopion Brahenpuistossa lasketaan innolla mäkeä liukkaassa laskiaiskelissä. Vaikka talvi tekee tepposia ja helmikuussa taivaalta on tullut vettä ja räntää, liukumäki on silti kutsuvassa kunnossa. Lapsilla ja aikuisilla on käytössä pulkkia ja jos jonkinlaista liukuria. Tyylejä riittää yhtä monta kuin on laskijoitakin.

Anu Taskinen jaTuomas Silovaara sekä tytöt Ada (7) ja Lila (5) löysivät Brahenpuistoon suoraan kuopiolaisesta lelukaupasta. He näkivät mainoksen Punaisen Ristin Kuopion piirin laskiaisriehasta ja suuntasivat yhdessä puistoon. Ada ja Lila halusivat tietenkin heti pulkkamäkeen.

– Mäenlaskussa on parasta vauhti, toteaa Ada.

Punaisen Ristin toiminta ei ollut entuudestaan perheelle tuttua, mutta erityisesti osaston kerho- ja ryhmätoiminta kiinnostaisi äitiä. Adasta erityisesti Reddie Kids kerho kuulostaa kivalta.

Perhe jää vielä miettimään suunnitelmiaan, ja päättää suunnata mehujen juonnin jälkeen kohti liukumäkeä.

10-vuotiaan Milja Hentelän laskutyyliin kuuluu mahalaskuliuku. Milja, hänen äitinsä Heli Hevander sekä ”vara-isä” Kimmo Leskinen nauttivat yhdessäolosta ja ulkoilmasta. Leskinen on ollut Punaisen Ristin ensiavun vapaaehtoisena festareilla ja jalkapallo-otteluissa, joten järjestön toiminta on hänelle tuttua. Milja on innostunut Reddie Kids -kerhosta, mutta partio sattuu kokoontumaan juuri samana viikonpäivänä ja kelloaikana.

– Jos olisi joka toinen sekunti toisessa paikassa, niin silloin molemmat harrastukset onnistuisivat, Milja miettii.     

Ilo olla osa isoa yhteisöä

Laskiaisrieha oli yksi monista Punaisen Ristin ystävänpäiväviikon tapahtumista. Alakouluikäisestä asti Punaisen Ristin toiminnassa mukana ollut Minttu Aho toimi Kuopion tapahtuman vastuujärjestäjänä. Aktiivinen nainen saa Punaisen Ristin toiminnasta hyvän mielen.

– Minusta lasten kerhoissa ja Punaisen Ristin ryhmätoiminnassa on hirveän hauskaa. Ihmiset ja yhdessäolo sen tekevät, Aho kertoo. 

Ystävänpäivän kunniaksi Aho on kutsunut myös aivan uusia vapaaehtoisia mukaan talviriehaan. Yksi uusista vapaaehtoisista on Annika Multala, joka hauskuuttaa lapsia tapahtumassa Reddie-koiran asussa.

– On tosi mukavaa olla tässä tapahtumassa. Punaisen Ristin toiminnassa saa paljon uusia tuttavia ja kavereita. On myös hienoa saada olla mukana jossakin isommassa yhteisössä! iloitsee Multala.  

Ensin hän suunnitteli aloittavansa vapaaehtoisena ystävätoiminnassa. Kun Kuopiossa sitten tarvittiin Reddie Kids -kerhonohjaajia, Multala lähti ohjaamaan alakouluikäisiä lapsia. Hän on ehtinyt opastaa lapsille kolmioliinan käyttöä ja ohjata robottikorttien askartelua. Kun Kuopiossa seuraavan kerran järjestetään kerhonohjaajakoulutus, hän menee saman tien mukaan.

Teksti: Pirjo Tiihonen