Suomen Punainen Risti vetoaa avun saamiseksi Itä-Aleppoon

Pawel Krzysiek / ICRC
Pawel Krzysiek / ICRC
Pawel Krzysiek / ICRC
Pawel Krzysiek / ICRC
Syyrian Punaisen Puolikuun työntekijät ja bussit valmiina siviilien evakuointeihin Aleppossa.

Suomen Punainen Risti lähettää 200 000 euroa Syyrian ja Jemenin avustusoperaatioihin.

Suomen Punainen Risti vetoaa kansainväliseen yhteisöön ja Suomen hallitukseen kansainvälisen avun saamiseksi apua tarvitsevien luo Syyriassa. Tähän saakka kansainvälinen Punaisen Ristin komitea ja Syyrian Punainen Puolikuu ovat onnistuneet evakuoimaan 3000 ihmistä Itä-Alepposta.

Avustustyötä ja siviilien evakuoimista on vaikeutettu Itä-Aleppossa. Evakuointi on keskeytetty toistaiseksi.

– Katastrofaaliset mittasuhteet saavuttanut inhimillinen kärsimys Syyriassa on saatava loppumaan.Tuhansien ihmisten henki on vaarassa. Mahdollisuudet saada sairaanhoitoa, lääkkeitä, ruokaa, vettä ja polttoainetta sähkön ja lämmön tuotantoon ovat Aleppossa olemattomat tällä hetkellä, sanoo Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.

– Avustustyön estäminen ja vaikeuttaminen ovat vastoin kansainvälisen humanitaarisen oikeuden periaatteita, ja kansainvälisen yhteisön tulisi tehdä kaikkensa avun perille saamiseksi, Kumpula vetoaa.

Suomen Punainen Risti lähettää katastrofirahastostaan 100 000 avustusoperaatioon Syyriassa. Avun vie perille Syyrian Punainen Puolikuu ja kansainvälinen Punaisen Ristin komitea.

Jemenin sodan uhrien auttamiseksi 100 000 euroa

Tämänhetkinen tilanne on erittäin vakava myös Jemenissä, jossa 19 miljoonaa ihmistä on humanitaarisen avun tarpeessa. Heistä kahdeksan miljoonaa tarvitsee välitöntä apua. 15 miljoonaa puolestaan tarvitsee terveyspalveluja. Lähes 400 000 lasta on vakavasti aliravittuja ja peräti 2,2 miljoonaa lasta tarvitsee välitöntä apua.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea järjestää yhdessä Jemenin Punaisen Puolikuun kanssa hätämajoitusta ja toimittaa juomavettä kodeistaan pakenemaan joutuneille ja muille väkivaltaisuuksien uhreille.

Terveydenhuolto on joutunut hyökkäysten kohteeksi Jemenissä. Punainen Risti toimittaa maahan lääkintä- ja sairaalatarvikkeita sekä tukee terveydenhuollon ja sairaanhoidon järjestelmiä.

Suomen Punainen Risti lähettää suomalaisten lahjoittajien tuella 100 000 euroa sodan uhrien auttamiseksi Jemenissä.

Syyria ja Jemen ovat valtavia humanitaarisia kriisejä. Maan sisäisten pakolaisten ja evakuoitavien ihmisten lisäksi on autettava heitä, jotka jäävät konfliktialueille.  Avustustyö keskittyy ihmisten perustarpeiden turvaamiseen: puhtaaseen veteen, ruokaan ja suojaan sekä terveydenhuoltoon.

Punaisen Ristin avustustyötä voi tukea lahjoittamalla katastrofirahastoon

  • Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 €/puhelu + pvm)
  • Lähettämällä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)
  • Verkossa: punainenristi.fi/lahjoita
  • MobilePay:lla, numeroon 040 135 88 00
  • Lahjoittamalla Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille FI06 2219 1800 0680 00