Tapahtumatori Gimis valtaa Helsingin kesäkuussa

Gimis tarjoaa tekemistä kaikenikäisille ajalla 6.-11.6. Helsingin keskustassa. Kansalaistorilla voi osallistua kiinnostaviin ja ajankohtaisiin keskusteluihin, nauttia viihdyttävistä musiikkiesityksistä sekä mennä esimerkiksi ensiapurasteille, lounasjumppaan ja sirkustyöpajaan. Kahvitkin tarjotaan!

Tule mukaan!
  • Maksuton Gimis on näköalapaikka järjestön monipuoliseen toimintaan Suomessa ja ulkomailla.
  • Gimis järjestetään 6.–11.6.2017 Kansalaistori Helsingin keskustassa.
  • Ohjelmaa on kaikenikäiselle ja tapahtumien teemat vaihtelevat päivittäin.
  • Katso ohjelma: www.gimis.info.

Perheen pienimmät pääsevät hoitamaan pehmolelujaan koko tapahtuman ajan avoinna olevassa Nallesairaalassa.

– Tavoitteemme on, että Gimiksessä käynnin jälkeen jokainen tietää vähän enemmän Punaisesta Rististä. Vuosien varrella olemme huomanneet, että etenkin kotimaan toiminnan moninaisuutta ei tunneta kunnolla, kertoo Helsingin ja Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Petri Kaukiainen.

Vastaavaa tapahtumaa ei ole järjestetty aiemmin.

–  Ilo syntyy siitä, että voimme tarjota kaikille mahdollisuuden tulla järjestöön vapaaehtoiseksi ja osallistua toimintaan omien kiinnostusten mukaan, Kaukiainen sanoo.

Kuusi päivää täynnä toimintaa ja tapahtumia

Tapahtumatori on auki tiistaista lauantaihin kello 11–19 ja sunnuntaina kello 11–16. Tapahtuman ohjelma on jaettu teemoittain eri päiville.

Katso tarkka ohjelma verkkosivuilta: www.gimis.info.

Tiistaina 6.6.

esillä on ensiapu- ja valmiustoiminta. Kansalaistorille tulijat pääsevät kurkistamaan ensiapubussiin ja opettelemaan ensiavun perusteita auttajakurssilla. Kello 17 esiintyvät slangiartistit Stadin slangikuoro ja Avionin prinssi.

Keskiviikkona 7.6.

ohjelma on monikulttuurinen. Torille voi tulla esimerkiksi opettelemaan afganistanilaista rivitanssia, katsomaan turvapaikanhakijoiden teatteriesityksiä ja lyhytelokuvia.

Torstaina 8.6.

vietetään monimuotoisen ystävätoiminnan päivää, jolloin voi tulla mukaan jättisaippuakuplatyöpajaan, kokeilla sirkustaitojaan tai tuoda päänvaivaa aiheuttavan mobiililaitteen digiklinikkaan.

Perjantaina 9.6.

on lasten ja nuorten päivä. Kansalaistorilla esiintyy aamupäivällä Mimi ja Kuku -duosta tuttu Kuku-leijona. Iltapäivällä nuorilla on mahdollisuus osallistua päihdevisaan, suorittaa kondomiajokortti ja katsoa virtuaalilaseilla arkea Somaliassa.

Viikonloppuna

torilla esittäytyy Punaisen Ristin kansainvälinen avustustoiminta. Paikalla on maailman katastrofeissa ja konflikteissa työskennelleitä avustustyöntekijöitä kertomassa kokemuksistaan.

Finlandia-talossa tapahtuu samaan aikaan

Tapahtumatori Gimis on osa Suomen Punaisen Ristin 140-vuotisjuhlaa ja yleiskokousta, joka järjestetään Finlandia-talolla 10.–11.6.2017.

Joka kolmas vuosi järjestettävässä kokouksessa Punainen Risti päättää seuraavien vuosien toiminnasta ja valitsee järjestölle puheenjohtajan, varapuheenjohtajat, hallituksen ja valtuuston.