Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat kesän festareilla

Jussi Tuokkola / Suomen Punainen Risti
Pasi Leino / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin ensiavun, päihdetyön ja hiv-/ seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset kiertävät eri tapahtumissa ja festivaaleilla ympäri Suomen koko kesän ajan.

Tule mukaan festaripäivystäjäksi!
  • Vapaaehtoisena saat nauttia festaritunnelmasta samalla, kun teet arvokasta työtä.
  • Punaisen Ristin festaripäivystykseen kuuluu kolme eri toimintamuotoa: ensiapu, pähdetyö ja hiv-/seksuaaliterveystyö.
  • Lisätietoa festaripäivystyksestä
  • Vapaaehtoisena saat nauttia festaritunnelmasta samalla, kun teet arvokasta työtä.

Vapaaehtoiset ovat mukana kesän suurimmissa yleisötapahtumissa kuten Turun Ruisrockissa, Joensuun Ilosaarirockissa ja Helsingin Weekend -festivaaleilla.

Juhlakansa voi kääntyä vapaaehtoisten puoleen tapaturman sattuessa tai kun kaipaa juttuseuraa ja kuuntelijaa. Kaikki Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat täysikäisiä ja tehtäväänsä koulutettuja. Heidät tunnistaa punaisesta liivistä.

Nyrjähtikö nilkka tai hiertääkö kenkä?

Punaisen Ristin ensiapuryhmät hoitavat paikan päällä juhlijoiden pienet haavat ja vammat. Jos hätä on suuri, paikalle kutsutaan ammattiapua. Useissa tapahtumissa on ensiaputeltta, joka on selkeästi merkitty ja joka palvelee kaikkia ensiapua tarvitsevia.

Kesätapahtumissa ensiapuryhmää työllistävät yleensä eniten hiertymät, pienet haavat ja nyrjähtäneet nilkat. Helteisellä säällä juhlakansaa uhkaavat kuumuuden ja nestehukan aiheuttama uupuminen sekä auringon polttamat.

Onko normaalia jos…? Kun muilta ei kehtaa kysyä

Kesän festareilla ovat mukana myös Punaisen Ristin hiv-/seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset, jotka jakavat kesäkumeja ja keskustelevat juhlijoiden kanssa turvallisesta seksistä, ehkäisystä ja seksitaudeista. Neuvoille ei ole ala- eikä yläikärajaa, vaan vapaaehtoiset auttavat kaikkia ikään katsomatta.

Päihdekeskusteluja festarihengessä

Päihdetyön vapaaehtoiset kiertävät juhlijoiden joukossa keskustelemassa päihteistä. Vapaaehtoisen kanssa voi jutella päihteiden käytöstä ja niiden haittojen ehkäisemisestä hyvässä hengessä, keskustelujen tarkoituksena ei ole moralisoida tai tuomita.

Päihdetyön vapaaehtoiset kannustavat välttämään huumeiden kokeilukäyttöä, auttavat löytämään tarvittaessa sopivia tukipalveluita tai ovat tukena esim. aineiden aiheuttamissa ahdistustiloissa.

Osalla festivaaleista on myös selviämissasema, jossa huonokuntoinen on turvassa ja hänen tilaansa seurataan tiiviisti.

Kampanjat