Kemissä tempaistiin Nälkäpäivänä

Nina Susi / Suomen Punainen Risti
Nina Susi / Suomen Punainen Risti
Nina Susi / Suomen Punainen Risti
Nina Susi / Suomen Punainen Risti
Nina Susi / Suomen Punainen Risti
Nina Susi / Suomen Punainen Risti

Ilta hyväntekeväisyydelle ja Punaisen Ristin toiminnan tunnetuksi tekemiselle järjestettiin ravintola Ankkurissa Kemissä lauantai-iltana. Kyseessä oli aivan uudentyyppisen toiminnan avaus, jolle toivotaan jatkoa tulevina vuosina.

Nälkäpäivään voi lahjoittaa:
  • Lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15€/viesti)
  • Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi
  • Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 € / puhelu + pvm)
  • MobilePay:lla ja Pivolla numeroon 1001
  • Tilisiirrolla tilille FI06 2219 1800 0680 00, viite 5173
  • #nälkäpäivä

Kemin vastaanottokeskuksen johtaja Virpi Pakisjärven pitkäaikainen haave toteutui, kun Merihovin johtaja Niina Pekkala innostui Nälkäpäivän ilta -ideasta.

- Minusta Nälkäpäivän ja ennen kaikkea katastrofirahaston toiminnasta on hyvä tiedottaa enemmän, jotta ymmärtäisimme, että se avustaa hyvin paljon myös lähialueilla, eikä kaikki tuki mene Suomen rajojen ulkopuolelle, sanoo Pekkala.

Tuomas Laajoki hankki illan esiintyjät. Paikalla olivat Säkenöivä! -kuoro, Eveliina & Tuomas duo, Elina, Pääesiintyjä-bändi sekä Mirkka. Omasta työstään Punaisessa Ristissä kertoi Tornion osastossa 39 vuotta vapaaehtoisena toiminut Marketta Ollonen.

- Olen ollut koko ajan ensiapuryhmässä mukana. Olen saanut monipuolisen koulutuksen, porukka on ollut mukavaa ja toiminta kiinnostavaa.

Ollonen uskoo halun auttaa juontuvan lapsuudesta. Naapureita käytiin auttamassa ja töitä tehtiin talkoovoimin.

Hyväntekeväisyysillassa hänellä oli mukanaan Tornion osaston ensiapuryhmässä kymmenen vuotta toiminut Henna Blomster, joka tuli mukaan toimintaan silloisen työpaikkansa ensiapuryhmän kautta.

Keräyslippaat tuottivat illan aikana mukavasti rahaa. Juuri nyt tarvitaan apua muun muassa Jemenissä, jossa 20 miljoonaa ihmistä kärsii konfliktista ja kuivuudesta. Myös Karibialla riehuneen hirmumyrsky Irman tuhojen keskelle on lähetetty apua.

Lipputulot katastrofirahastoon

Nälkäpäivän iltaan myytiin 74 lippua. Tulos oli ensimmäiseksi kerraksi Ollosen mielestä loistava. Lipputulot menevät lyhentämättöminä Nälkäpäivä-keräykseen, joka jatkuu lokakuun loppuun saakka.

- Tiedon lisääminen oli myös tavoitteeemme. Me Punaisen Ristin vapaaehtoiset tulimme niin lähelle konsertin kuulijoita, että he saattoivat samaistua meihin ja todeta, että voisivat yhtä hyvin itsekin olla mukana vapaehtoisissa.

Erja Juvonen ja Lea Tainio tulivat paikalle hyvän musiikin houkuttelemina.

- Lipun hinta menee hyvään tarkoitukseen. Punainen Risti tekee tärkeää työtä auttaessaan niitä, joilla on oikeasti hätä.

Livemusiikki ja tuki Punaiselle Ristille oli myös Heini Sifiksen syynä tulla paikalle.

- Hyvä, että tehdään Punaista Ristiä tunnetuksi tällä tavalla, toteavat Hilkka ja Kari Laukkanen, joka on toiminut aikaisemmin järjestössä vapaaehtoisena ja työskennellyt myös vastaanottokeskuksessa.

Hyväntekeväisyyskeikat ovat muusikolle mieluisia

Kemiläinen seitsemisen vuotta keikkaillut Pääesiintyjä-bändi lähti mielellään hyväntekeväisyyskeikalle, koska järjestö on heidän mielestään hienolla asialla. Lavalle nousi myös puolisen vuotta soolokeikkoja tehnyt lauluntekijä Mirkka, joka julkaisi keväällä oman debyyttilevynsä.

- Hyväntekeväisyyskeikat ovat muusikolle mielekäs tapa kantaa kortensa kekoon. En ollut vielä aktivoitunut, miten ottaisin keräykseen osaa tänä vuonna, joten tämä tuli kuin tilauksesta. Arvostan suuresti avustusjärjestön ihmisiä, jotka menevät ja tekevät sekä elävät arvonsa todeksi vastoinkäymisistä ja loputtoman tuntuisista takaiskuista huolimatta, Mirkka sanoo.

Teksti: Riitta Ahonen

Kampanjat