Hyvä Joulumielen avajaiset sykähdyttivät aamuruuhkassa

Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti

Tunnelmallinen Hyvä Joulumieli -keräys pysäytti kiirehtivät ihmiset Helsingin päärautatieasemalla. Keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja.

Osallistu keräykseen
  • Nettisivuilla www.hyvajoulumieli.fi/lahjoita
  • Soittamalla lahjoituspuhelimeen 0600 1 6555 (10,01 €/puhelu + pvm)
  • Lähettämällä tekstiviestin HJM numeroon 16499 lahjoittaa 10 euroa, viestillä HJM20 lahjoittaa 20 euroa ja viestillä HJM30 lahjoittaa 30 euroa
  • Tekemällä tilisiirron keräyksen tilille FI17 1596 3000 2020 20, viitenumero 1106

Tapiolan osaston vapaaehtoinen Heidi Hyyryläinen uhmasi marraskuun pimeää ja viimaa tulemalla keräämään köyhien lapsiperheiden hyväksi.

– Kuulin Punaisen Ristin ystäväkoulutuksessa, että tänne voisi tulla lipaskerääjäksi. Kiitos liukuvan työajan, pääsin paikalle. Kohde on hyvä ja tämä virittää myös joulun odotukseen, Hyyryläinen kertoo.

Helsinkiläinen Jaana Vesa tyhjentää kolikkopussia Hyyryläisen lippaaseen. Sormia paleltaa, mutta kolikot ropisevat lippaaseen.

– Juotiin kotona miehen kanssa aamukahvia ja katsottiin Aamu-tv:n lähetystä, kun kuultiin tästä keräyksestä. Eteisen lipaston päältä lähti sitten kolikkolippaan sisältö mukaan. Hyvää duunia teette, huikkaa Vesa ja katoaa muiden töihinsä kiirehtivien joukkoon.

Keräys on osa jouluperinteitä

Hyvä Joulumieli järjestetään tänä vuonna 21. kerran. Lippaan luokse lahjoittamaan pysähtynyt Kirsi Huppunen kertoo, että hänelle keräys merkitsee perinteistä joulun avausta.

– Tämä on viides kerta, kun tulen tänne. Säästän vuoden ensimmäisen glögin aina tähän tapahtumaan, se maistuu ihan erityiseltä ja lämmittää mukavasti, Huppunen kertoo.

Keski-Helsingin osaston vapaaehtoinen Matti Wallgrén on ollut lipaskerääjänä keräyksen alusta saakka, 21 kertaa. Tapahtuma on osa Wallgrénin vapaaehtoisuutta siinä missä Nälkäpäivän lipaskeräykseenkin osallistuminen.

– Vuosissa ei ole eroa, samanlainen kiire ihmisillä on aina aamuisin, hymyilee Wallgrén lippaansa kanssa keskellä Helsingin päärautatieaseman aamuhulinaa.

Sanna Vasama ja Outi Hohti S-ryhmästä ovat ensimmäistä kertaa lipaskerääjinä.

– Meillä työpaikalla heräsi oikein joukkohenki, että osallistutaan avajaisiin lipaskerääjinä. Näemme teeman tosi tärkeänä ja itselleni tulee tässä aina kiitollinen olo, kun joku lahjoittaa, Hohti sanoo.

Vasama on samaa mieltä ja sanoo, että moni on vain harmitellut käteisen puuttumista. Onneksi lahjoittamiseen löytyy avajaisten jälkeenkin useita tapoja.

Hyvä Joulumieli -keräyksen järjestävät MLL ja Punainen Risti yhdessä Aamu tv:n, Yle Radio Suomen ja Radio Vegan kanssa. Keräyksen kaupallisena partnereina ovat K-ruokakaupat, S-ryhmä ja Lidl.

Poliisihallituksen lupa nro POL-2015-12549/5.2.2016. Keräysaika 5.2.2016-31.12.2020 koko maassa lukuun ottamatta Ahvenanmaata. Ålands landskapsregering, lupa nro ÅLR 2016/8243/7.11.2016. Vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseen Suomessa.