Punaisen Ristin oma Minecraft-serveri Spärrä avattiin

Punaisen Ristin nuoret vapaaehtoiset ovat kehittäneet Minecraft-serveri Spärrän uudenlaisen ystävätoiminnan muodoksi. Spärrä sai alkunsa, kun nuoret itse pohtivat ja ideoivat, minkälainen ystävätoiminta tavoittaisi entistä enemmän nuoria.

Punaisen Ristin Minecraft-serveri (IP-osoite pelissä sparra.net9.fi) on nyt avattu kaikille pelaajille. Serverillä nuoret pelaajat voivat löytää uusia pelikavereita, pitää hauskaa ja toimia luovassa ympäristössä. 
 
Peliä valvovat ja ylläpitävät Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset moderaattorit.
 
Tällä hetkellä Spärrä-serverillä voi seikkailla ja rakentaa Survival-pelitilassa sekä kokeilla vapaaehtoisten rakentamia parkour-ratoja. Myöhemmin avataan myös Creative-pelitila ja minipelejä, joten paljon lisätekemistä on tulossa.
 
– Kannustan uusia pelaajat ideoimaan hauskoja aktiviteetteja ja asioita, joita Survivaliin voisi tehdä. Tällä serverillä saa olla porukassa luova. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, kertoo ystävätoiminnan suunnittelija Varpu Salmenrinne.
 

Vapaaehtoiseksi Punaisen Ristin serverille?

Minecraft-serverille haetaan uusia vapaaehtoisia moderaattoreiksi sekä uusia serverin rakentajia täydentämään tämänhetkistä tiimiä. Tavoitteena on kehittää serverille muun muassa minipelejä.
 
Mukaan moderaattoriksi tai serverin rakentajaksi voi ilmoittautua osoitteessa https://rednet.punainenristi.fi/sparra. Vapaaehtoiset suorittavat aluksi lyhyen verkkokoulutuksen ja pääsevät sen jälkeen aloittamaan tehtävässä.
 
Tervetuloa rakentamaan Spärrää!