Nyt mukaan avustustyöhön – peruskurssi tammikuussa

Heli Pekkonen / Field Communications Unit / Suomen Punainen Risti
Henkisen tuen avustustyöntekijä Kati Partanen leikittää lapsia sotakirurgisessa sairaalassa Irakissa.
Kuvaaja: Heli Pekkonen / Field Communications Unit / Suomen Punainen Risti

Suomen Punainen Risti järjestää lisämahdollisuuden päästä suositulle kansainvälisen avustustyöntekijän peruskurssille (IMPACT). Normaalisti kurssi järjestetään kaksi kertaa vuodessa, maalis- ja lokakuussa, mutta ensi vuonna myös tammikuussa, 12.-18.1.2019.

Mikäli mielit heti mukaan, lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian. Kaikki hakemukset, jotka saapuvat 2.10.2018 klo 12.00 mennessä käsitellään tammikuun koulutukseen. Sen lisäksi aiemmin ilmoitettu takaraja ensi vuoden maaliskuun koulutukseen pysyy samana, 14.11.2018 klo 16.00.

– Isot operaatiot kuten Bangladeshissa toimiva kirurginen sairaalamme ovat pitäneet avustustyöntekijämme kiireisinä. Tarvitsemme lisää osaajia eri ammattiryhmistä, erityisesti lääkäreitä, sairaanhoitajia, taloushallinnon ammattilaisia, IT-osaajia ja teknikoita, kansainvälisen avustustyön johtaja Kalle Löövi sanoo.

Kansainväliset avustustyöntekijät ovat merkittävä osa Suomen Punaisen Ristin katastrofiapua. Avustustyöntekijänä pääset auttamaan konkreettisesti sinne, missä apua kipeimmin tarvitaan. Esimerkiksi Bangladeshin sairaalassa on hoidettu jo yli 40 000 potilasta.

Avustustyötä voi tehdä muutaman viikon, kuukauden tai jopa vuosia. Jo muutaman viikon komennus antaa uutta kokemusta, jota hyödyntää ja jakaa kotimaan arjessa.

Työtä tehdään tiiminä

Lastensairaanhoitaja Elsi Haverinen palasi juuri toiselta keikaltaan Bangladeshista.

– Suomessa on mahdollisuus hyvään koulutukseen, joten ajattelen, että hyvää täytyy jakaa. Sairaanhoitajan työ on pohjimmiltaan samanlaista paikasta riippumatta: toisen ihmisen auttamista. Lisäksi avustustyöntekijän työhön kuuluu paikallisten neuvominen ja opastaminen. Myös opettaminen on auttamista. 

Sairaalassa avustustyöntekijä ei ole yksin haastavien tilanteiden kanssa. On moniammatillinen tiimi, joka tukee onnistumista.

– Kokkeja, teknikoita, kirurgeja, logistiikkoja, kaikkia tarvitaan. Eri ammattilaisten läsnäolo ja yhteistyö antaa vahvuutta, Elsi korostaa.

– Avustustyö on antanut minulle paljon ymmärrystä muista kulttuureista sekä iloa ja kiitollisuutta.

Lue lisää edellytyksistä sekä hakumenettelystä. Hakuaika tammikuun peruskurssille päättyy 2.10.2018 klo 12.00.

Kysy lisää: Hanna-Maria Rajala ([email protected])