Punaisen Ristin vuosi 2018 kuvina

Juha Hankkila
Tammikuun alun laajat sähkökatkot todistivat Punaisen Ristin vapaaehtoisten auttamisvoiman Kainuussa. Pahin tilanne oli Suomussalmella ja Hyrynsalmella.
Kuvaaja: Juha Hankkila

Vuonna 2018 teimme jälleen valtavan määrän auttamistyötä sekä kotimaassa että ulkomailla. Kuvissa otteita siitä, mitä saimme yhdessä aikaan. Lämmin kiitos kaikille vapaaehtoisille, työntekijöille, tukijoille, kumppaneille ja Punaisen Ristin ystäville!

 

Punaisen Ristin ydintyöhön kuuluu kotimaan katastrofivalmius, jota harjoitellaan ja kehitetään ympäri vuoden. Kuva: Joonas Brandt.

 

Rasistinen ajattelu on selkeässä ristiriidassa Punaisen Ristin periaatteiden kanssa, jotka korostavat inhimillisyyttä ja tasapuolisuutta. Rasisminvastaista viikkoa vietetään maaliskuussa. Kuva: Laura Honkimäki. 

 

Punaisen Ristin ystävätoiminta tavoitti yli 30 000 ihmistä kotimaassa. Kuka tahansa voi olla yksinäinen, mutta onneksi kuka tahansa voi myös auttaa. Kuva: Joonas Brandt.

 

Lähetimme Jemenin humanitaarisen katastrofin uhreille apua, kuten terveydenhuoltoa ja lääketarvikkeita. Kuva: EPA.

 

Päihdetyön, ensiavun ja hiv- ja seksuaaliterveystyön vapaaehtoiset päivystivät tuhansissa tapahtumissa ympäri Suomen. Kuva: Benjamin Suomela.

 

Ensiavun SM-kisat pidettiin aurinkoisessa Turussa. Kuva: Ari Räsänen.

 

Suomen Punaisen Ristin johtamassa kenttäsairaalassa Bangladeshissa hoidettiin kymmeniätuhansia potilaita. Kuva: Saara Mansikkamäki.

 

Auttamistyötä tuettiin Nälkäpäivä-keräyksen ja katastrofirahaston turvin. Tuhannet vapaaehtoiset ja lahjoittajat tekivät kampanjan, jonka tunnelma oli jälleen täynnä auttamisen iloa. Kuva: Laura Vesa.

 

Kesken Nälkäpäivä-keräyksen Punaisen Ristin avustustyöntekijät lähtivät matkaan, kun Indonesiassa maa järisi ja tsunami teki tuhojaan. Kuva: Benjamin Suomela.

 

Hyvä Joulumieli -keräyksen turvin 28 000 vähävaraista lapsiperhettä sai ruokalahjakortin kotimaassa. Kuva: Katja Lösönen.
 
 
 
Punaisen Ristin Nuorten turvatalot auttoivat vaikeassa elämäntilanteessa olevia nuoria ja perheitä. Turvatalot aloittivat myös uuden Kotipolku-hankkeen, joka pyrkii mm. ehkäisemään nuorten asunnottomuutta. Kuva: Joonas Brandt.
 
 
 
...Ja paljon paljon muuta. Lue lisää, ja tule mukaan!