Kiasma ja Suomen Punainen Risti yhdessä yksinäisyyttä vastaan

Tule mukaan lievittämään yksinäisyyttä
  • Voit osallistua yksinäisyyden lievittämiseen lahjoittamalla tai tulemalla mukaan toimintaan. Lue lisää.
  • Jos haluat lisätietoa ystävätoiminnasta, klikkaa tästä.

Nykytaiteen museo Kiasma ja Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminta tekevät yhteistyötä vuoden 2019 ajan. Yhteistyön tavoitteena on tukea vapaaehtoista ystävätoimintaa ja tarjota inspiroiva ympäristö ystävien kohtaamiselle.

Nykytaiteen museo Kiasmassa vietetään tänä vuonna Ole hyvä -teemavuotta, jonka aikana näyttelyohjelmistossa korostuvat jakamisen, vieraanvaraisuuden ja kohtaamisen ajatukset.

Teemavuoden kunniaksi Kiasma tarjoaa Punaisen Ristin ystävätoiminnan vapaaehtoisille ja heidän ystävilleen ilmaisen sisäänpääsyn museoon koko vuoden ajan.

– Yksinäisyys on yksi suurimmista haasteista hyvän elämän kokemusten kannalta.  Mietimme Kiasmassa, miten me omalta osaltamme voisimme helpottaa yksinäisyyttä. Olemme matalan kynnyksen kohtaamispaikka. Halusimme kumppaniksemme Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan aktiivit ja heidän kanssaan tulevat ystävät. He ovat lämpimästi tervetulleita nauttimaan yhteisestä ajasta museoomme ja kokemaan taiteen hyvää tekevää voimaa”, kertoo Kiasman johtaja Leevi Haapala.

Kohtaamiset lievittävät yksinäisyyttä

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä ystävätoiminta on Suomen Punaisen Ristin kotimaan vapaaehtoistoiminnan kivijalka. Ystävätoiminnan kautta yli 30 000 yksinäistä ihmistä on saanut itselleen ystävän.

– Usein puhutaan siitä, ettei vapaaehtoistoiminnalle ole tiloja. Nyt Kiasma tarjoaa ystävätoiminnalle aivan ainutlaatuisen ja inspiroivan tilan. Tilan, jossa kohdata ja jossa puheenaihetta takuuvarmasti riittää, iloitsee ohjelmapäällikkö Heidi Juslin-Sandin Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiristä.