Punainen Risti auttaa Porin tulipalon uhreja

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat parhaillaan Porin eilisestä kerrostalopalosta evakuoituja ihmisiä. Työtä tehdään Satakunnan sosiaalipäivystyksen tukena ja sitä jatketaan tarpeen mukaan.

Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piiri ja vapaaehtoiset ovat tarjonneet Porin tulipalosta evakuoiduille ihmisille henkistä tukea ja perustarvikkeita. Punainen Risti on myös kartoittanut viranomaisten tukena avun tarvetta ja auttanut evakuoitujen kirjaamisessa ja majoittamisessa.

Järjestön apu rahoitetaan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston turvin. Sen avulla voidaan tarjota esimerkiksi ruokaa, vaatteita, majoitusta ja henkistä tukea äkillisten onnettomuuksien uhreille.

Keskusteluapua tarjolla

Keskusteluapua ja materiaalista tukea tarvitsevat voivat tulla Punaisen Ristin koulutustilaan, Pohjoispuisto 2, klo 12–18. Päivystys jatkuu 20.5. alkavan viikon ajan kello 10–18. Avustuspisteeseen voi ottaa yhteyttä myös puhelimitse, p. 040 1960796.

Punaisen Ristin auttamistyötä voi tukea tekemällä lahjoituksen Punaisen Ristin katastrofirahastoon:

  • tilisiirrolla katastrofirahaston tilille OP FI52 5000 0120 4156 73, OKOYFIHH. Saaja: Punainen Risti, viite 5186.
  • Lippaisiin voi lahjoittaa Porin Kontissa, Punaisen Ristin Porin osaston puodissa, Antinkatu 9 ja Punaisen Ristin Satakunnan piirin toimistossa, Pohjoispuisto 3.

Päivitys: Lahjoituksia tulipalon uhrien vaate- ja tavarakeräykseen on tullut niin paljon, että lahjoitusten vastaanotto Porin Kontti-kierrätystavarataloon on toistaiseksi keskeytetty. Suuri kiitos lahjoittajille! Tiedotamme keräystarpeista myöhemmin, kun tiedot asukkaiden tarpeista tarkentuvat. 

Porin sosiaalipäivystys vastaa tulipalon osallisten puheluihin kello 8.00 - 16.00 numerossa 02 623 4380.