Punainen Risti auttaa Syyrian konfliktista kärsiviä

ICRC
ICRC
ICRC
Sinä voit auttaa
  • Lähettämällä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)
  • MobilePay:lla numeroon 10900
  • Lahjoita netissä
  • Tee tilisiirto katastrofirahaston tilille FI52 5000 0120 4156 73, viite 5186.

Humanitaarinen tilanne Pohjois- ja Koillis-Syyriassa on äärimmäisen vakava ja heikkenee päivä päivältä Turkin sotatoimien seurauksena. Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ja Syyrian Punainen Puolikuu toimittavat konfliktista kärsiville ihmisille hätäapua ja edistävät puhtaan veden ja terveyspalveluiden saatavuutta.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea arvioi, että sotatoimet vaikuttavat noin 300 000 ihmisen elämään Pohjois- ja Koillis-Syyriassa. YK:n mukaan jopa 160 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa alueella viime päivien aikana.

Turkin sotatoimien alettua Punainen Risti on jakanut ruokaa, huopia, patjoja ja vettä yli 2 500 hätämajoituksessa olevalle ihmiselle Hassakehin kaupungissa.

Tällä hetkellä Hassakehiin saapuu päivittäin satoja kodeistaan paenneita ihmisiä. Suurin osa heistä on naisia ja lapsia.

Konflikti vaikeuttaa avustustyötä. Kansainvälinen Punainen Risti muistuttaa, että humanitaaristen järjestöjen auttamismahdollisuudet on turvattava ja että konfliktin kaikkien osapuolien tulee noudattaa kansainvälistä humanitaarista oikeutta.

Syyriassa tarvitaan pitkäkestoista apua

Syyrian konflikti on jatkunut jo kahdeksan vuotta. Punaisen Ristin mukaan 11,7 miljoonaa ihmistä tarvitsee humanitaarista apua Syyriassa.

Puolet maan terveyskeskuksista ja sairaaloista toimii vain osittain. Yli kahdella miljoonalla lapsella ei ole mahdollisuutta käydä koulua. 

Koillis-Syyriassa yli 100 000 ihmistä asuu leireillä. Suurin on al-Holin leiri, jonka lähes 70 000 ihmisestä kaksi kolmasosaa on lapsia.

Kansainvälisen Punaisen Ristin sairaalassa al-Holin leirillä on tähän mennessä ollut yli 4 600 potilaskäyntiä. Suomen Punainen Risti tukee sairaalaa avustustyöntekijöillä ja tarvikkeilla. 

Suomen Punainen Risti on auttanut syyrialaisia monin tavoin pitkään jatkuneen konfliktin aikana. Tällä hetkellä tuetaan esimerkiksi Syyrian Punaisen Puolikuun ja kansainvälisen Punaisen Ristin kautta terveystyötä, fysioterapiaa, miinoihin liittyvää koulutus- ja kuntoutustoimintaa sekä Syyrian Punaisen Ristin toimintavalmiuden vahvistamista.

Lisäksi katastrofirahastosta on toimitettu tukea Koillis-Syyriaa viime keväänä piinanneiden tulvien uhreille. Perheitä tuetaan muun muassa jakamalla ruokaa, vesi- ja hygieniatarvikkeita sekä antamalla terveysapua.

Suomen Punainen Risti auttaa Syyriassa Suomen ulkoministeriön, Euroopan Unionin ja lahjoittajien tuella.