Punainen Risti on mukana Vastuullisen lahjoittamisen marraskuu -kampanjassa

Marraskuun 2019 aikana asianajajat laativat veloituksetta testamentteja, joissa ainakin yhtenä edunsaajana on jokin kampanjassa mukana olevista järjestöistä, esimerkiksi Suomen Punainen Risti.

Vastuullisen lahjoittamisen marraskuu -kampanja alkaa 28.10 ja kestää koko marraskuun ajan. Mukana on yli 60 asianajajaa ja asianajotoimistoa ympäri Suomen sekä 45 suomalaista järjestöä.

Kampanjan tarkoituksena on mm. lisätä kansalaisten tietoisuutta siitä, että omaisuuden testamenttaaminen myös muille kuin lähisukulaisille on mahdollista.

Järjestöt käyttävät saamansa perinnöt lahjoittajan toivomaan kohteeseen

Yhä useampi suomalainen haluaa muistaa järjestöjä testamentissaan. Henkilö voi ohjata testamentissaan osan omaisuudestaan itselle tärkeään hyvään kohteeseen. Koko omaisuuttaan ei tarvitse testamentata järjestölle, ja asiakirjalla voidaan määrätä omaisuuden jaosta yksityiskohtaisestikin.

Testamenttilahjoitukset ovat verovapaita eivätkä yleishyödylliset yhteisöt maksa saamastaan perinnöstä veroa.

Testamentin laadinnassa on hyvä käyttää apuna asiantuntijaa. Oikein laaditun asiakirjan avulla voidaan välttyä mahdollisilta epäselvyyksiltä ja riidoilta.

Jos haluat tehdä testamentin Suomen Punaiselle Ristille, ole yhteydessä sinua lähimpään asianajotoimistoon, joiden yhteystiedot löydät kampanjan sivuilta.

Tietoa testamenttilahjoittamisesta Suomen Punaiselle Ristille löydät täältä.