Australian Punainen Risti maastopalojen uhrien tukena

Susan Cullinan/Australian Red Cross
Tracy Ayrton on yksi Australian Punaisen Ristin vapaaehtoisista, hän on auttanut maastopalojen uhreja iltaisin ja viikonloppuisin oman päivätyönsä ohella.
Kuvaaja: Susan Cullinan/Australian Red Cross

Australian kaakkoisosan maastopalot ovat koetelleet maan asukkaita viimeisten kuukausien aikana.

Tue Suomen Punaisen Ristin työtä lahjoittamalla katastrofirahastoon:

Laajat ja sitkeät maastopalot ovat vaatineet ihmishenkiä ja tuhonneet koteja useissa Australian osavaltioissa. Ihmisiä on evakuoitu ja ilman laatu on savun takia erittäin huono. Korkeat lämpötilat, kuivuus ja tuulet ovat pahentaneet tilannetta entisestään.

Australian Punainen Risti on auttanut paloista kärsiviä ihmisiä ja yhteisöjä muun muassa tarjoamalla psykososiaalista tukea, ylläpitämällä evakuointikeskuksia, tarjoamalla hätäapua kuten ruokaa ja vettä sekä auttamalla ihmisiä saamaan yhteyden läheisiinsä ja perheenjäseniinsä.

Australian Punaisen Ristin vapaaehtoiset ja työntekijät ovat auttaneet tuhansia ihmisiä kymmenissä evakuointikeskuksissa ympäri maan. Australian Punainen Risti ei toistaiseksi ole pyytänyt kansainvälistä apua.

Lisätietoja auttamistyöstä saat Australian Punaisen Ristin verkkosivuilta: https://www.redcross.org.au.

Myös Suomen Punainen Risti varautuu erilaisiin katastrofeihin ja kriisitilanteisiin kotimaassa ja ulkomailla ylläpitämällä katastrofirahastoa. Katastrofirahaston varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi varoja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.