MobilePaylla lahjoittaminen onnistuu ilman käteistä

Benjamin Suomela
Ei käteistä? Ei hätää! MobilePaylla voit osallistua, vaikka taskussa ei olisikaan käteistä.
Kuvaaja: Benjamin Suomela

MobilePay tarjoaa jokaiselle suomalaiselle mahdollisuuden lahjoittaa rahaa ilman käteistä tai tilisiirtoja kertalahoituksena tai kuukausittain. Lahjoituksen tekeminen Punaisen Ristin keräyksiin edellyttää ainoastaan maksuttoman MobilePay-sovelluksen käyttöönoton älypuhelimessa.

– Ihmiset haluavat tukea Punaisen Ristin toimintaa lahjoittamalla rahaa keräyksiin, mutta heillä ei välttämättä ole käteistä kukkarossa esimerkiksi silloin, kun ystävänpäivänä kerätään lahjoituksia ystävätoiminnan hyväksi tai Nälkäpäivän lipaskeräys osuu kohdalle marketin pihalla. MobilePay tarjoaa tilanteeseen ratkaisun, sanoo Punaisen Ristin varainhankinnan päällikkö Anna Laurinsilta.

MobilePay on nopea ja turvallinen

Lahjoitustapa on nopea ja turvallinen kaikille älypuhelinten omistajille riippumatta siitä, minkä pankin asiakkaita he ovat.

Käyttäjä syöttää MobilePayhin rekisteröitymisen yhteydessä oman maksukorttinsa tiedot. Näin puhelimen käyttö lahjoituksissa ei ole sidoksissa esimerkiksi siihen, onko älypuhelimessa työsuhdeliittymä.

Näet aina lahjoituksen vastaanottajan tiedot puhelimesi näytöllä ennen rahan lähettämistä. Tiedoissa lukee Punainen Risti, joko katastrofirahasto tai kotimaan toiminta, tai kyseisen lahjoitusnumeron omaava piiri tai osasto.
 
Lahjoitus veloittuu pankkitililtäsi tai luottokortiltasi. MobilePay-lahjoitukset tilitetään lyhentämättömänä Punaiselle Ristille. 
 

MobilePay-kertalahjoitus

10900 – lahjoitus katastrofirahastoon
32232 – lahjoitus kotimaan työn tukemiseen
 

Toimi näin:

1. Avaa MobilePay-sovellus ja kirjaudu sisään
2. Syötä haluamasi lahjoitussumma
3. Paina Valitse vastaanottaja ja syötä numero 10900 tai 32232 Valitse vastaanottaja –kenttään, ja valitse Jatka
4. Hyväksy maksu pyyhkäisemällä näytön alareunasta
 
Nälkäpäivä-lahjoituksia kerätään myös numeroon 66866. Lisäksi Punaisen Ristin piireillä ja osastoilla on käytössä omia lahjoitusnumeroita, joiden lahjoitukset tilitetään katastrofirahastoon.
 

MobilePay-kuukausilahjoitus katastrofirahastoon

Voit tehdä MobilePay-sovelluksella kuukausittaisen lahjoituksen katastrofirahastoon. Ota älypuhelimesi esiin, ja aloita MobilePay-kuukausilahjoitus

Näin saat MobilePayn käyttöösi

Sovellusta voivat käyttää kaikki  yli 15-vuotiaat. Rekisteröintiin tarvitset suomalaisen puhelinnumeron, henkilötunnuksen, debit tai credit-kortin jonka verkkomaksuominaisuus on aktivoitu, tilinumeron sekä pankkitunnukset.
 
Aloita lataamalla MobilePay-sovellus älypuhelimeesi App Storesta tai Google Playsta, ja rekisteröidy palvelun käyttäjäksi. Katso ohjeet täältä >>