Punaisen Ristin feissarit ovat palanneet kaduille

Apostolos Baltagiannis
Kuvaaja: Apostolos Baltagiannis

Face-to-face-varainhankinta jatkuu taas. Työtä tehdään nyt turvallisuus edellä.

Keskeytimme feissauksen maaliskuussa 2020 koronaviruksen vuoksi. Nyt feissaus jatkuu taas normaalisti.

Feissaus on Punaisen Ristin merkittävin varainhankintamuoto. Suurin osa kuukausilahjoittajistamme on liittynyt lahjoittajaksi feissauksen kautta.

Olemme laatineet feissareille turvallisuusohjeet, joilla huolehdimme feissareiden sekä kadulla kohdattavien ihmisten turvallisuudesta. Feissarit eivät muun muassa lähesty riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä ja huolehtivat hygieniasta erityisellä tarkkuudella.

Feissauksen tuomat kuukausilahjoittajat mahdollistavat maailmanlaajuisen työmme hädänalaisten ihmisten auttamiseksi niin kotimaassa kuin ulkomailla. Suomessa autamme esimerkiksi yksinäisiä ihmisiä ystävätoiminnan kautta sekä jaamme ruoka-apua tarvitseville. Kansainvälisesti teemme työtä koronavirusta vastaan monissa Afrikan maissa, kuten Etiopiassa ja Keniassa, sekä Kreikassa ja Turkissa pakolaisten keskuudessa.

Punainen Risti tekee myös tiivistä yhteistyötä muiden feissausta harjoittavien suomalaisjärjestöjen kanssa. Järjestöt ovat yhdessä laatineet suosituksia turvalliselle feissaukselle.

Feissaus on ympärivuotista toimintaa. Punaisella Ristillä työskentelee vuodenajasta riippuen 50-60 feissaria eri puolilla Suomea. Heinäkuussa feissaus on käynnistynyt 40 feissarin voimin Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Vaasassa ja Oulussa.