Punainen Risti on auttanut yötä myöten Beirutissa

Nabil Mounzer/EPA
Vapaaehtoisia saapui Beirutiin ympäri maan.
Kuvaaja: Nabil Mounzer/EPA
Lahjoita katastrofirahastoon
  • Verkossa
  • Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)
  • MobilePay:lla numeroon 10900
  • Katastrofirahaston tilille FI52 5000 0120 4156 73, käytä viitettä 5186

Tiistai-iltana Beirutin satama-alueella tapahtunut erittäin voimakas räjähdys on aiheuttanut suurta tuhoa kaupungissa. Libanonin Punainen Risti on ollut auttamassa ensihetkestä lähtien.

Libanonin Punainen Risti otti nopeasti käyttöön yli 75 ambulanssia ja 375 ensihoitajaa ympäri maata sijaitsevista sairaankuljetusyksiköistä kuljettamaan loukkaantuneita sairaaloihin ja on nyt pystyttänyt Beirutiin myös tilapäisiä ensiapupisteitä.  

Libanonin Punaisen Ristin Veripalvelu vetoaa lahjoittajiin. Verta tarvitaan välittömästi loukkaantuneiden leikkaushoidossa.

Suomen Punainen Risti seuraa tilannetta ja mahdollisia avustuspyyntöjä tarkkaan

- Suomen Punainen Risti on vuosien ajan ollut mukana vahvistamassa Libanonin Punaisen Ristin katastrofivalmiuden kehittämistä ja heidän työtään Syyrian pakolaisten leireissä. Keväällä Suomen Punainen Risti lähetti Libanoniin merikontillisen telttoja ja  muita tilapäismajoituksen tarvikkeita.  Järjestö toimii tehokkaasti myös korona-epidemian hoidossa ja huhtikuussa Suomen ulkoministeriö osoitti koronan vastaiseen työhön lisävaroja, Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Tiina Saarikoski sanoo.

Kuva: Nabil Mounzer/EPA