Uusi palkinto kehitysjournalismille

Journalismi auttaa parhaimmillaan ymmärtämään maailmaa ja sen monimutkaisia ilmiöitä. Kestävä kehitys ja siirtolaisuus ovat aikamme polttavia kysymyksiä, ja laadukas journalismi syventää ymmärrystämme niistä. Uudella palkinnolla nostetaan kehitysjournalismin näkyvyyttä.

Suomen Punainen Risti, Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes, Helsingin Sanomain Säätiö ja Journalistiliitto ovat perustaneet kehitysjournalismin palkinnon juhliakseen laadukkaita ja innovatiivisia globaaleja teemoja käsitteleviä journalistisia julkaisuja ja kasvattaakseen suomalaisen kehitysjournalismin näkyvyyttä ja arvostusta.
 
Palkintoehdokkaita voi ehdottaa loka–marraskuussa palkinnon verkkosivun kautta. Riippumaton asiantuntijaraati valitsee voittajat joulukuussa, ja palkituille tekijöille järjestetään yhteinen palkintojenjakotilaisuus alkuvuodesta 2021. Voittajalle myönnetään 3 000 euron rahapalkinto ja lisäksi jaetaan kunniamainintoja.
 
Vuonna 2020 kilpailun teema on globaali muuttoliike ja siirtolaisuus. Palkittava journalismi voi käsitellä esimerkiksi muuttoliikkeen syitä, vaikutuksia niin lähtö- kuin kohdemaissa, yksittäisten siirtolaisten kokemuksia tai muuttoliikettä osana globaalia kestävää kehitystä.
 
Tekijät, julkaisijat ja yleisön edustajat voivat ilmoittaa mukaan kilpailuun vuosien 2019–2020 aikana suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi mediassa julkaistua journalistista sisältöä, jonka kohdeyleisö on Suomessa. Mukaan kannustetaan erityisesti innovatiivisia journalismin muotoja kaikilta journalismin aloilta.
 
Lisätietoja
 
 
Pekka Reinikainen
Vaikuttamistyön suunnittelija
Suomen Punainen Risti
040 178 2235
 
Esa Salminen
Viestinnän asiantuntija
Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes
050 464 9532