Avustustarvikkeita Tunisiaan 1,2 miljoonalla eurolla

Suomen Punainen Risti on saanut ulkoministeriöltä 1 200 000 euroa käytettäväksi Libyan levottomuuksia pakenevien ihmisten auttamiseen. Varat käytetään avustustarvikkeisiin, jotka lähetetään Tunisian ja Libyan rajalle.

Suomen Punainen Risti on saanut ulkoministeriöltä 1 200 000 euroa käytettäväksi Libyan levottomuuksia pakenevien ihmisten auttamiseen. Varat käytetään avustustarvikkeisiin, jotka lähetetään Tunisian ja Libyan rajalle.

- Varoilla hankitaan etenkin telttoja, joista rajalle muodostuneilla väliaikaisleireillä on kova pula. Telttojen lisäksi alueelle lähetetään muun muassa 10 000 huopaa, pressuja sekä keittiö- ja wc-tarvikkeita, kertoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avun apulaisjohtaja Päivi Laurila.

Tunisiaan lähetetään kaikkiaan lähes 400 telttaa. Niistä osa on suuria varastokokoisia telttoja, osa perheiden majoittautumiseen tarkoitettuja. Kaikkia tullaan käyttämään Tunisiassa ihmisten majoittamiseen. Yhteensä teltoista saa suojan yli 4 000 pakolaista.

- Tärkeintä on nyt saada ihmiset taivasalta suojaan. Alueella on yöllä todella kylmä, ja nyt ihmiset nukkuvat pitkälti ilman suojaa, Laurila toteaa.

Avustustarvikkeet lähetetään Suomen Punaisen Ristin logistiikkakeskuksesta Tampereelta Djerban lentokentälle Tunisiaan. Tarvikkeiden pakkaaminen aloitetaan huomenna ja ne lähtevät kohti Tunisiaa heti, kun lentokuljetus saadaan järjestettyä.

– Djerban lentokenttä on lähimpänä rajaa ja sieltä kulkee hyvä tie aina rajalle asti. Sieltä saamme tavarat kaikkein nopeimmin ihmisten avuksi, Laurila kertaa.

Avustustarvikkeiden lisäksi Suomen Punainen Risti lähettää Tunisiaan neljästä kuuteen teknikkoa avustustyöntekijöiksi.

- Heidän tehtävänään tulee olemaan muun muassa telttojen pystyttäminen. Tunisiassa tarvitaan nyt ihan raakaa työvoimaa, Laurila kertoo.

 

Yli 12 000 pakolaista päivässä

 

Punaisen Ristin arvioiden mukaan Libyasta pakenee Tunisian puolelle yli 12 000 ihmistä päivässä. YK arvioi, että Libyan ja Tunisian välisellä rajalla on lisäksi ainakin 20 000 ihmistä odottamassa pääsyä Tunisiaan. Kansainvälinen Punainen Risti suunnittelee alueelle hätämajoitusta ainakin 15 000 ihmiselle.

Tunisian Punainen Puolikuu on päävastuussa pakolaisten vastaanotosta rajalla. Yhdessä YK-järjestöjen kanssa kansainvälinen Punainen Risti järjestää paenneille majoitusta, jakaa vettä ja ruokaa. Punainen Risti huolehtii myös paenneiden sairaanhoidosta ja henkisestä tuesta.

Punaisen Ristin erityistehtävänä alueella on lisäksi auttaa konfliktin erottamia perheitä saamaan yhteys omaisiinsa. Aiemmin Suomesta lähetetyt avustustyöntekijät työskentelivät tänään näissä tehtävissä Tunisian ja Libyan välisellä rajalla auttaen ihmisiä saamaan yhteyden läheisiinsä.

Apuasi tarvitaan!

Avustustyömme rahallinen tukeminen on yksinkertainen ja tehokas tapa auttaa katastrofien uhreja. Lahjoittamalla katastrofirahastoomme olet mukana varmistamassa, että voimme auttaa nopeasti silloin kun apua tarvitaan.

Voit tukea humanitaarista työtämme lahjoittamalla Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille 221918-68000

 

IBAN: FI06 2219 1800 0680 00 SWIFT/BIC: NDEAFIHH