Ensiapuryhmät kisasivat suomenmestaruudesta Lahden helteessä

Niklas Meltio
Niklas Meltio
Niklas Meltio
Niklas Meltio
Niklas Meltio

Sairaskohtauksia, nyrjähtäneitä nilkkoja ja tulipalon uhreja. Kaikkea tätä ja paljon muuta löytyi tänään Lahdesta, kun Punaisen Ristin ensiavun vapaaehtoiset kiersivät kilpailurataa.

Kangasalan varhaisnuorten joukkue aloitti rastilta, jossa ”mummo” oli kadottanut avaimensa.

- Ryhmän yhteistyö pelasi hyvin. Olen tyytyväinen suoritukseemme, varsinkin kun avaimet löytyivät, kertoo ryhmänjohtaja Anni Pölkki.

Seuraavalla varhaisnuorten rastille tuomarina toiminut oululainen Tiina Grip kertoi, että hänen rastillaan apua tarvitsi tajuton potilas. Varhaisnuorten joukkueiden piti osata avata potilaan hengitystiet, siirtää potilas kylkiasentoon ja soittaa hätäkeskukseen. Erityisen hyvä olisi ollut, jos potilasta olisi osattu myös suojata paahtavalta auringolta, mutta sitä eivät kaikki ryhmät muistaneet.

Ensivasteparien radalla haastavia potilaita

Kylmä-koho-kompressiota nilkkansa loukanneelle lenkkeilijälle, happea astmakohtauksen saaneelle miehelle ja soitto hätäkeskukseen, kun puistosta löytyi lääkkeiden yliannostuksesta kouristellut potilas.

- Todenmukaisia tilanteita ja hyvin valmisteltuja rasteja, sanoi tamperelainen Erik Lydén, joka osallistui ensiapukilpailuihin ensimmäistä kertaa.

- Olen kilpaillut jo vuosia ja kyllä täällä aina oppii uutta. Aina on jotain kotiin viemisiä, jatkoi Lydénin parina kilpaillut Paula Koskela.

Tulokset julkaistaan vielä tänä iltana.