Genworth käytti yhden työpäivän Punaisen Ristin hyväksi

Genworthin Financialin työntekijät osallistuivat Punaisen Ristin auttamistyöhön käyttämällä yhden työpäivän vapaaehtoistyöhön.

Genworthin Financialin työntekijät osallistuivat Punaisen Ristin auttamistyöhön käyttämällä yhden työpäivän vapaaehtoistyöhön.

– Valitsimme Punaisen Ristin, koska se on neutraali, sitoutumaton ja kansainvälisestikin tunnettu järjestö. Tuntui luontevalta auttaa Punaisen Ristin kautta, sillä sen arvot sopivat myös meidän ideologiaamme, kertoo Genworthin toimitusjohtaja Ville Raunio.

Yrityksessä suhtaudutaan vapaaehtoistyöhön positiivisesti ja työntekijöitä kannustetaan toimimaan yhteiskunnan hyväksi. Malli tulee emoyhtiöltä Yhdysvalloista.

– Hyväntekeväisyyden tekeminen liittyy kiinteästi yrityksen perusarvoihin, joita toteutetaan myös käytännössä. Kaikkia yrityksen työntekijöitä kannustetaan vapaaehtoistyöhön myös vapaa-ajalla.

Yrityksen työtekijät jakautuivat aamulla useaan eri kohteeseen. Päivän työpaikan sai valita itse. Osa työntekijöistä lähti Koskelan sairaalaan ulkoilemaan potilaiden kanssa tai Viherlaakson vanhainkotiin, jossa juteltiin ja pelattiin korttia yhdessä vanhusten kanssa.

– Päivän ohjelma sisälsi erilaista talkootyötä. Lisäksi saimme tietoa Suomen Punaisen Ristin toiminnasta sekä Punaisen Ristin avustustyöstä maailmalla. On hyvä huomata, että jokaisella on mahdollisuus tehdä hyvää. Toivottavasti tästä tulee jokavuotinen traditio, Raunio toteaa.

Genworth Financial Inc. on noin 30 maassa toimiva amerikkalainen yritys, joka myy erikois-vakuutuksia pankkien välityksellä.

Lipaskeräys Pallo liikkeelle -kampanjalle

Kaksitoista Genworthin työntekijää lähti keräyslippaiden kanssa kaupungille keräämään Pallo liikkeelle -kampanjan hyväksi.

Anette Hedberg valitsi lipaskeräyksen, koska hän halusi nähdä, miten se oikeasti tapahtuu ja kuulla lisää siitä, miten rahat käytetään. Hänen mukaansa keräyspäivä oli lähtenyt hyvin käyntiin.

– Pitää osata valikoida paikka, jossa on näkyvillä. Ihmiset antavat rahaa kyselemättäkin. Monelle riittää, että pyytäjänä on Punainen Risti, jolloin apu menee varmasti hyvään kohteeseen.

Kampissa ja City-käytävässä lippaan kanssa seisoskellut Mats Le Gurun oli päässyt vastaamaan kysyjille muutaman kerran, että kerätyt varat menevät Pallo liikkeelle -kampanjalle ja ne käytetään eteläafrikkalaisten nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen sekä hiv/aids-työhön.
– Lahjoittajia löytyi, kun mainitsin, että varat käytetään nuoriin.

Jokaiselle löytyy oma tapa auttaa

Yhä useammat yritykset ovat kiinnostuneet antamaan henkilöstölleen mahdollisuuden osallistua vapaaehtoistoimintaan työajalla esimerkiksi toimimalla ystävinä tai auttamalla erilaisissa tapahtumissa ja kampanjoissa, kuten Nälkäpäivänä tai rasisminvastaisena päivänä.

– Me etsimme järjestöä, jonka hyväksi voisimme tehdä työtä, ei pelkästään lahjoittaa rahaa, kertoo Genworthin Ville Raunio ja jatkaa, että lisäksi oli tärkeä löytää sellaista tekemistä, mitä kaikki voivat tehdä yhdessä.

Punaisen Ristin yritysyhteistyötä koordinoiva Anna Laurinsilta organisoi Genworthin työntekijöille tekemistä heidän toiveidensa pohjalta.
– Genworthiltä soitettiin meille ja kysyttiin, mitä he voisivat tehdä. Koska kiinnostusta löytyi vanhusten parissa työskentelyyn, räätälöimme heille siihen liittyvää toimintaa, kertoo Anna Laurinsilta.