Keittiömestarit laittoivat ammattitaitonsa peliin tehdäkseen hyvää

Keittiömestariyhdistys vietti 60-vuotisjuhliaan kirpeässä syyssäässä ja syntymäpäiviin liittyvällä leivosmyyntitapahtumalla se osallistui Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivään lahjoittamalla keräykseen 2000 euroa.

Keittiömestariyhdistyksen kuuma kahvipannu ja Juha Rissasen suunnittelemat ainutkertaiset leivokset houkuttelivat väkeä pieneen tungokseen asti Helsingissä lauantaina. Yhdistys vietti 60-vuotisjuhliaan kirpeässä syyssäässä ja syntymäpäiviin liittyvällä leivosmyyntitapahtumalla se osallistui Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivään lahjoittamalla keräykseen 2000 euroa. Leivosmyynnistä saadut tulot kartuttivat tätä summaa lyhentämättöminä.

- Mietimme hallituksessa kohdetta ja valitsimme Punaisen Ristin, koska se tukee keräysvaroilla myös kotimaan avustustoimintaa. Valintaan vaikutti myös se, että raha menee varmasti perille, Punainen Risti on luotettava, kertoi juhlatoimikunnan vetäjä Timo Melto.

Keittiömestariyhdistys haluaa tuoda esiin monipuolista, suomalaista ruokakulttuuria, ja edistää korkealaatuisten keittotaitojen oppimista ja säilyttämistä. Myös tämän vuoksi Nälkäpäiväkeräys tuntui luontevalta kohteelta lahjoitukselle.

- Kun on nälkä, niin siihen liittyy ruoka ja me osaamme tehdä ruokaa. Haluamme auttaa omalla ammattitaidollamme ja olemme onnellisia, jos voimme antaa hyvään tarkoitukseen, sanoi keittiömestari ja Etelä-Suomen keittiömestariyhdistyksen hallituksen jäsen Risto Mikkola.

Lähes samoja sanoja käytti Etelä-Suomen keittiömestariyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Kalliokoski ojentaessaan lahjoitusshekkiä Suomen Punaisen Ristin varainhankinnan päällikölle Tuula Collianderille.

- Tämä on yhdistykseltä mittava lahjoitus ja haluan tuoda esiin, kuinka tärkeää on, että ihmiset, joille ruoka on sydämen asia auttaa niitä, joilla ei ole riittävästi ravintoa, sanoi Colliander.

Colliander toi esiin myös kuinka tärkeää on ollut, että yhdistykset ovat jo 30 vuoden ajan auttaneet Punaista Ristiä auttamaan. Nälkäpäivän täyttäessä pyöreitä maailman miljoonat nälkäiset tarvitsevat edelleen ruokaa.

Teksti: Kirsi Koivuporras