Lahden Kontin rahavarkauteen liittyvä poliisitutkinta on valmistunut

Lahden poliisi on saanut valmiiksi Lahden Kontin rahavarkauden tutkimukset. Aineisto on luovutettu syyttäjälle jatkotoimia varten.

Lahden poliisi on saanut valmiiksi Lahden Kontin rahavarkauden tutkimukset. Aineisto on luovutettu syyttäjälle jatkotoimia varten.

Tutkimuksissa paljastui, että esimiestehtävissä Kontissa työskennellyt henkilö on toistuvasti ottanut kassasta käteistä rahaa. Kontin menettämä summa on 55 000 euroa. Tekijä on tunnustanut tekonsa.

Asia lähti liikkeelle loppukesällä, kun Lahden Kontin kassakirjanpito ja pankkitilille kirjatut summat eivät täsmänneet. Asiasta tehtiin tutkintapyyntö poliisille.

Lahden Kontin päällikkö Rainer Ihatsu on hyvin pahoillaan tapahtuneesta.

-Emme halua tämän toistuvan. Selvitämme asian perin juurin. Samalla tarkastamme vielä uudelleen turvajärjestelmämme. Tällainen rikollinen toiminta horjuttaa sitä luottamusta, jota ihmiset tuntevat meitä kohtaan. Meillehän lahjoitetaan tavaraa siksi, että niistä saatavilla tuloilla voidaan auttaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Lahden Kontissa on työllistetty 260 henkilöä viiden vuoden aikana. Työn lisäksi heille tarjotaan koulutusta ja muuta tukea, jotta he pääsisivät opiskelemaan tai uuteen työpaikkaan.

Kontin tuotto jaetaan kolmeen osaan: 50 prosenttia käytetään Punaisen Ristin työhön Hämeen piirin alueella, 25 prosenttia menee katastrofirahastoon ja loput 25 prosenttia Kontti-toiminnan kehittämiseen.

Lisätietoja: www.punainenristi.fi/kontti