Lahdessa elvytettiin 220 MiniAnnea

Niklas Meltio
Niklas Meltio

Sibeliustalon rappusilla puhallettiin ja paineltiin iloisissa tunnelmissa, kun 220 ihmistä pääsi kokeilemaan, miltä MiniAnnen elvyttäminen tuntuu.

Kaikille tuli tutuksi, että oikea elvytystekniikka koostuu kolmestakymmenestä painelusta ja kahdesta puhalluksesta.

- Tärkeintä on, että ihmisillä on rohkeus auttaa. Järjestimme tämän tempauksen, jotta osallistujat saivat harjoitella elvytystaitoja ja heillä syntyisi halu oppia lisää, kertoo elvytystapahtuman vetänyt Punaisen Ristin ensiavun koulutusssuunnittelija Mari Kaihovaara.

Vöyrin osaston ensiapuryhmän varajohtaja Andreas Storbacka osallistui elvytystapahtumaan, jotta saisi kerrata elvytystaitojaan. Kaikki osallistujat saivat elvyttämänsä MiniAnnet omiksi.

- En ole ennen harjoitellut elvytystä MiniAnnella, mutta tämä oli aivan yhtä hyvä harjoitus kuin isomman Anne-nuken kanssa. Elvytystaidon oppimiseen ja kertaamiseen ei välttämättä tarvita isoa nukkea, Storbacka sanoo.

Erityinen päivä elvytystempauksen vetämiseen

- Minulla on tänään poikkeuksellisen onnellinen olo, sillä olen juuri ihan sattumalta tavannut miehen, jota elvytin viime talvena. Aivan mahtavaa, kun sain omin silmin nähdä, että elvytystaidostani oli hyötyä ja elvyttämäni mies elää ja voi hyvin, Kaihovaara kertoo.