Lapset ja vanhukset juhlivat ystävänpäivää yhdessä Vihannissa

Ystävänpäivänä Punaisen Ristin Vihannin osaston maanantaikerholaiset istuivat alas paksulla kermalla kuorrutetun täytekakun ääreen. Juhla oli paikallaan, sillä takana on 10 vuotta ystävyyttä ja lähimmäisestä välittämistä.

Raili ja Hilkka tapasivat 5 vuotta sitten Maanantaikerhossa. Nyt he ovat erottamattomat.

Ystävänpäivänä Punaisen Ristin Vihannin osaston maanantaikerholaiset istuivat  alas paksulla kermalla kuorrutetun täytekakun ääreen. Juhla oli paikallaan, sillä takana on 10 vuotta ystävyyttä ja lähimmäisestä välittämistä.

Maanantaikerho on osa Vihannin osaston ystävätoimintaa. 10 vuotta sitten Punaisen Ristin aktiivit lähtivät sinnikkäästi perustamaan kerhoa.

– Ensimmäisellä kerralla meitä oli kolme vetäjää ja vain yksi kerholainen, nauraa Anna-Leena Hirvilammi, joka on yksi kerhoa perustamassa olleista aktiiveista.

Pikku hiljaa toiminta kuitenkin kasvoi, ja nyt kerhossa käy parhaillaan 20 kyläläistä.

Eikä maanantaikerhossa lasketa, kuka järjestää tilaisuutta ja kuka on mukana vain osallistumassa, vaan kaikki ovat yhtä suurta perhettä.

– Emme erottele kuka on kerholainen ja kuka vetäjä. Maanantaikerho merkitsee meille kaikille sosiaalista kanssakäymistä ja vertaistukea. Me vetäjät saamme tästä yhtä paljon kuin kerholaisetkin, Anna-Leena alleviivaa

Juhlapäivä oli tiivistelmä maanantaikerhon toiminnasta; mukana oli lapsia päiväkodista ja alakoululta. Maanantaikerhon historian aikana lapset ovat vierailleet usein tapaamisissa. Ohjelmassa oli musiikkia, leikkejä ja runonlausuntaa. Maanantaikerho kokoontuu kaksi kertaa kuussa ja lähes joka kerta kerhossa jumpataan ja kahvitellaan.
 
Ystävä löytyi läheltä

Yksi maanantaikerhon ruusuisista tarinoista on Raili Fältin ja Hilkka Mannisen ystävyys. Raili ja Hilkka tapasivat viisi vuotta sitten maanantaikerhossa ja ovat olleet sen jälkeen erottamattomia.

Kumpikin asuu Vihannin kirkonkylän kodeissaan yksin, jolloin ystävyys on erityisen arvokasta.
– Ystävyys Hilkkaan merkitsee minulle niin paljon ettei sitä voi sanoin kuvailla, kertoo Raili.

Hilkka ja Raili tunnetaan maanantaikerhossa elämäniloisena kaksikkona, joka harrastaa paljon yhdessä. Hilkka kertoo ottavansa usein käsityönsäkin mukaan kyläillessään Raililla. Ja kun Hilkka lähtee kotiin, lähtee Raili vielä saatille – kotiovelle saakka. Ja kun Raili kääntyy takaisin kohti kotia, käy Hilkka vielä saattamassa Railin puolitiehen matkaa. Se on sitä tosiystävyyttä.

Teksti: Laura Kotila

Ystäviä tarvitaan ympäri vuoden – tule mukaan!

 Onko aika juuri nyt kortilla? Tue ystävätoimintaa lahjoituksella!