Myanmar-keräys tuottanut yli 410 000 euroa

Suomen Punainen Risti on lähettänyt apua Myanmariin yhteensä 720 000 euroa. Myanmarin Punaisen Ristin 27 000 vapaaehtoista ovat auttaneet myrskyn uhreja paikan päällä.

Suomen Punaisen Ristin keräys Myanmarin myrskyn uhrien auttamiseksi on tuottanut tähän mennessä 417 000 euroa. Summa sisältää Nokian antaman 350 000 euron lahjoituksen. Myanmar-keräys jatkuu netissä ja joillakin paikkakunnilla myös lipaskeräyksenä kaduilla.

Suomen Punainen Risti on lähettänyt apua Myanmariin yhteensä 720 000 euroa. Avustus-summasta 420 000 euroa on otettu Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastosta ja 300 000 euroa on saatu ulkoministeriöltä.

Varoilla on aiemmin hankittu kotinsa menettäneille 7300 tilapäistä majoitussuojaa, 4800 vesikanisteria ja 12 800 hyttysverkkoa.

Viimeisin hankinta on 6000 rakennustarvikepakkausta, jotka sisältävät tarvikkeita ja työkaluja tilapäisten asuntojen rakentamiseen. Rakennustarvikepakkaukset toimitetaan Dubaista Myanmariin kolmella rahtikoneella.

Suomesta lähtee tänään perjantaina kaksi avustustyöntekijää Bangkokiin, jossa he liittyvät Myanmariin menevään avustustoiminnan johtoryhmään.

Marja-Leena Oraby hoitaa avustusoperaatiossa terveydenhuoltoon liittyviä asioita ja Liisa Rantasuo talous- ja operaatiohallintoa. Ryhmä koordinoi Punaisen Ristin avustustyötä ja tukee Myanmarin Punaisen Ristin toimintaa myrskyn uhrien auttamiseksi.

Myanmarin Punaisen Ristin 27 000 vapaaehtoista ovat auttaneet myrskyn uhreja paikan päällä. Heistä 1 200 on saanut erityisen katastrofikoulutuksen, joten heillä on valmius tehdä tarvearviointeja ja koordinoida avun toimittamista. Vapaaehtoiset ovat jakaneet mm. vettä ja perhepaketteja, jotka sisältävät keittotarvikkeita, huopia ja hyttysverkkoja.

Huomenna lauantaina alueellinen terveydenhuoltokoordinaattori Tiina Saarikoski lähtee Bangkokiin työskentelemään Myanmarin avustusoperaation tukiyksikössä.

Myanmarin myrskyn uhreja voi auttaa lahjoittamalla Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Kuva: REUTERS, courtesy www.alertnet.org