Normomedical Oy on lahjoittanut terveyspisteille 50 verenpainemittaria

Pentti Vänskä
Terveyspisteet tarjoavat alueensa väestölle vapaaehtoisia ja maksuttomia terveyspalveluita, kuten verenpaineen mittausta.
Kuvaaja: Pentti Vänskä

Suomen Punaisella Ristillä on tällä hetkellä 48 terveyspistettä ja toiminta laajenee koko ajan.

Omron-laitteiden maahantuoja Normomedical Oy on lahjoittanut Suomen Punaiselle Ristille 50 kappaletta Omron-merkkisiä M6 Comfort-verenpainemittareita, jotka Punainen Risti jakaa terveyspisteisiinsä eri puolille Suomea.

Suomen Punaisella Ristillä on tällä hetkellä 48 terveyspistettä. Toiminta laajenee koko ajan ja uusia terveyspisteitä perustetaan eri paikkakunnille. Terveyspisteet tarjoavat alueensa väestölle vapaaehtoisia ja maksuttomia terveyspalveluita, kuten ohjausta, neuvontaa, verenpaineen mittausta ja henkistä tukea. Terveyspisteissä ei kuitenkaan hoideta, vaan tarvittaessa asiakas ohjataan omaan terveyskeskukseen.

Terveyspisteissä työskentelee vapaaehtoisia terveyden- ja sairaanhoidon ammattilaisia, joiden perustyövälineet ovat puntari, mittanauha ja verenpainemittari.

– Vanhimmat terveyspisteet ovat jo 15 vuotta vanhoja, joten uudet Omron-verenpainemittarit tulevat tarpeeseen, toteaa Punaisen Ristin terveydenhuollon koordinaattori Anja Alila, jonka mukaan neuvontatyössä verenpaineen mittaaminen on keskeinen toimenpide.

Omron-verenpainemittareiden lahjoittaminen Punaisen Ristin kotimaan terveystyöhön on toinen SPR:n ja Normomedical Oy:n yhteinen toimenpide tänä keväänä. Parhaillaan Normomedical Oy kunnostaa käytettyjä verenpainemittareita Punaisen Ristin kansainvälisiin avustuskohteisiin.

– Suomen Punainen Risti on luonteva kumppani Omron-merkille, joka on kansainvälinen ja ammattilaisten arvostama laatumerkki, sanoo Normomedical Oy:n toimitusjohtaja Jörgen Michelsson.