Punainen Risti auttaa Naantalissa

Henkisen tuen vapaaehtoiset ja kriisipsykologit ovat olleet tukemassa naantalilaisia nuoria ja heidän omaisiaan tulipaloyöstä lähtien.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat auttaneet Naantalin tulipalossa järkyttyneitä nuoria ja heidän omaisiaan tulipaloyöstä asti. Ensimmäiset vapaaehtoiset saapuivat tulipalopaikalle jo klo 01 varhain perjantain ja lauantain välisenä yönä ja työ Naantalissa jatkuu.

Auttava puhelin päivysti viikonloppuna

Punainen Risti avasi lauantaina henkisen tuen puhelimen Naantalin tulipalo-onnettomuuden takia. Henkisen tuen puhelin oli tarkoitettu Naantalin tulipalosta järkyttyneille naantalilaisille nuorille ja heidän omaisilleen. Henkisen tuen puhelin päivysti sunnuntai-iltaan asti.

Vapaaehtoiset päivystävät Naantalissa

Henkisen tuen vapaaehtoiset ovat päivystäneet lauantaiaamusta asti yhteistyössä viranomaisten ja seurakunnan kanssa. Palopaikalla, nuorisotalolla, seurakuntakeskuksessa ja kaduilla on voinut pysähtyä juttelemaan Punaisen Ristin vapaaehtoisen kanssa.

Raisiolainen Punaisen Ristin vapaaehtoinen Päivi Salovaara päivysti seurakuntakeskuksessa yön yli.

- Olen erittäin iloisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvin yhteistyö eri tahojen kanssa on lähtenyt liikkeelle - niin seurakunta kuin kaupungin sosiaalipuoli, sairaanhoito ja kotisairaanhoito ovat saaneet omat väkensä erinomaisesti paikalle, Salovaara sanoo.

Raisiolainen Punaisen Ristin vapaaehtoinen Taina Hyppänen oli mukana auttamassa myös Kauhajoella.

- On positiivista huomata, että aikaisemmista kokemuksista on osattu ottaa opiksi ja nyt toiminta on rauhallista ja systemaattista, Hyppänen sanoo.

Mynämäellä asuva Punaisen Ristin vapaaehtoinen Helena Tähtinen oli ensimmäistä kertaa mukana auttamassa.

- Kun tulin tänne aamupäivällä, minua alkoi heikottaa. Mutta sitten kun vain menin mukaan ja ihmisten lähelle, olo on kuitenkin hyvä kun pystyin auttamaan, Tähtinen sanoo. Punaisen Ristin työ Naantalissa jatkuu. Punainen Risti neuvottelee parhaillaan viranomaisten kanssa siitä, miten tulipalo-onnettomuuden järkyttämiä nuoria autetaan jatkossa.