Punainen Risti huolehtii festarijuhlijoista

Laura Kotila
Päihdetyöntekijät päivystävät vuosittain yli 60 kesätapahtumassa.
Kuvaaja: Laura Kotila

Suomen Punaisen Ristin ensiavun, päihdetyön ja hiv-työn vapaaehtoiset päivystävät kesän festareilla sekä muissa kesätapahtumissa ympäri Suomea.

Ensiapuryhmä hoitaa juhlijoiden pienet haavat ja vammat. Vahvasti päihtyneet otetaan selviämään ensiapuun tai päihdetyön selviämisasemalle.  Paikalle tilataan ammattiapua, jos hätä on suuri.

Punaisen Ristin päihdetyön vapaaehtoisten kanssa voi jutella päihteisiin liittyvistä kysymyksistä ja ongelmista. He tukevat ihmisiä tiedostamaan päihteiden vaikutukset ja auttavat ehkäisemään päihdehaittoja.

- Päihdetyöntekijöiden ei ole tarkoitus moralisoida, vaan hyvässä festarihengessä varmistaa onnistuneet festarit kaikille, sanoo Punaisen Ristin päihdetyön suunnittelija Piia Jounila.

Päihdetyön vapaaehtoiset tunnistaa sinisistä liiveistä, joissa on Punaisen Ristin tunnus. Raha-automaattiyhdistys tukee Suomen Punaisen Ristin päihdetyötä.

Kondomiajokortti haltuun festareilla

Punaisen Ristin hiv-työn vapaaehtoisia voi tavata kesän isoimmilla festareilla. Punainen Risti on tänäkin vuonna mukana kesäkumikampanjassa, jossa se yhdessä YleX:n, Syöpäjärjestöjen ja Sotilaskotiliiton kanssa jakaa noin 200 000 kesäkumipakettia.

Kesäkumien käyttöä voi myös harjoitella suorittamalla leikkimielisen kumiajokortin.
Tästä pääset suorittamaan kumiajokortin.

Kaikki Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat täysi-ikäisiä ja tehtäväänsä koulutettuja.

Vapaaehtoisemme päivystävät:

  • 19.8. Taiteiden yö, Kouvola

  • 19.–20.8. Blockfest, Tampere

  • 26.–28.8. Venetsialaiset, Kokkola