Suomen Punaiselta Ristiltä pyydetty apua Libyaan

Kansainvälinen Punainen Risti (ICRC) valmistautuu auttamaan Libyan sisäisen kriisin uhreja ja on pyytänyt Suomen Punaiselta Ristiltä lääkintähenkilökuntaa kenttäsairaalaan.

Kansainvälinen Punainen Risti (ICRC) valmistautuu auttamaan Libyan sisäisen kriisin uhreja ja on pyytänyt Suomen Punaiselta Ristiltä lääkintähenkilökuntaa kenttäsairaalaan. Kahdesta lääkäristä ja kahdesta sairaanhoitajasta koostuva ryhmä on jo valmiina lähtöön ja lentää Kairoon todennäköisesti keskiviikkona tai torstaina. 

Suomen Punainen Risti lähetti tekstiviestihälytyksen omille kansainvälisen avustusreservin jäsenille tiistaina iltapäivällä. Alustavan suunnitelman mukaan kirurgisen tiimin jäsenet matkustavat Egyptin Kairoon, josta he ovat valmiina jo loppuviikolla siirtymään Libyaan, jos tilanne sitä Libyassa vaatii ja jos Libyan viranomaiset sallivat kansainvälisten avustustyöntekijöiden maahantulon. Kansainvälinen Punainen Risti on pyytänyt Suomelta, Norjalta ja Saksalta kultakin yhtä ryhmää.

Punainen Risti on syvästi huolissaan Libyan tilanteen kehityksestä ja ihmishenkien menetyksestä. Järjestö kehottaa Libyan viranomaisia, mielenosoittajia ja muita tapahtumien osapuolia kunnioittamaan kaikissa tilanteissa ihmisten elämää ja ihmisarvoa.

Kansainvälinen Punainen Risti on jatkuvasti yhteydessä Libyan viranomaisiin ja Libyan Punaisen Puolikuun edustajiin. Paikallinen Punainen Puolikuu on koko kriisin ajan avustanut yhteenotoissa haavoittuneita ja toimittanut mm. verivalmisteita sairaaloihin Benghazissa.

Punainen Risti vaatii myös kaikkia sisäisen kriisin osapuolia kunnioittamaan kansainvälisiä sopimuksia. Ensiapuhenkilöstön, ambulanssien ja sairaaloiden toiminta on järjestön mukaan kaikissa tilanteissa turvattava.

nuolioikealle.GIF Lisätietoa Libyan tilanteesta Punaisen Ristin kansainvälisen komitean sivuilla

Apuasi tarvitaan!

Avustustyömme rahallinen tukeminen on yksinkertainen ja tehokas tapa auttaa katastrofien uhreja. Lahjoittamalla katastrofirahastoomme olet mukana varmistamassa, että voimme auttaa nopeasti silloin kun apua tarvitaan.

Voit tukea humanitaarista työtämme lahjoittamalla Suomen Punaisen Ristin
katastrofirahaston tilille 221918-68000

IBAN: FI06 2219 1800 0680 00
SWIFT/BIC: NDEAFIHH

Lahjoita netissä