Turkuun avataan Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavaratalo

Anna-Maria Juustila
Kuvaaja: Anna-Maria Juustila

Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloketju laajenee Turkuun. Turun Kontin toimitiloja valmistellaan tavaratalokäyttöön kevään edetessä ja myymälä avataan asiakkaille loppukesällä.

Kontin toimitilat sijaitsevat aivan Länsikeskuksen lähistöllä, osoitteessa Satakunnantie 105.

Kontit ovat kierrätystavarataloja, joissa myydään Punaiselle Ristille lahjoitettuja vaatteita, kodin käyttötavaroita ja huonekaluja. Konttien tuotto käytetään Punaisen Ristin avustustyöhön Suomessa ja maailmalla.

Lahjoituksia aletaan vastaanottaa toukokuussa

Kontit ottavat lahjoituksina vastaan ehdottoman ehjää ja käyttökuntoista tavaraa. Lahjoituksina saadut tavarat päätyvät joko Konttien hyllyille myyntiin tai ne annetaan maailmalle sotien ja luonnonkatastrofien uhreille. Turun Kontin tavarankeräys käynnistyy toukokuun aikana. Lahjoituksia voi tuoda 2.5. alkaen Kontin piha-alueella sijaitsevaan keräyslaatikkoon.

Tavoitteena työllistää yli 50

Kontit ovat monimuotoisia työyhteisöjä, jotka tarjoavat vaikeasti työllistyville henkilöille valmiuksia työelämään. Tavoitteena on työllistää Turun Kontissa vuosittain 50–60 henkilöä. Varsinais-Suomen ELY-keskus tukee työllistämistoimintaa Turussa työllisyyspoliittisella avustuksella. Myös Turun kaupunki rahoittaa projektia.

Punaisella Ristillä on Kontit Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä ja Tampereella, sekä Kontti-Putiikki Lahdessa ja Mini-Kontti Siilinjärvellä.

Konttien tuotto jaetaan kolmeen osaan: 50 prosenttia jaetaan Punaisen Ristin paikallisten piirien ohjelmatyöhön, 25 prosenttia menee järjestön katastrofirahastoon ja loput 25 prosenttia Kontti-toiminnan kehittämiseen.