Uncle Ben’s tuki Punaisen Ristin kehitysyhteistyötä

Kolme zimbabwelaista poikaa puhdasvesisäiliöiden vieressä.
Kuva: Saara Mansikkamäki / Suomen Punainen Risti

Yhteistyö on osa Uncle Ben’sin vastuullisuustyötä.

Chiwengan kylässä Zimbabwessa kärsitään kuivuudesta. Ruuantuotanto ja puhtaan veden saanti on pitkään ollut vaikeaa.

Veden puute on aiheuttanut paljon ongelmia myös paikallisessa sairaalassa. Sairaalan lähin kaivo oli ennen tunnin kävelymatkan päässä ja vesi jouduttiin jakamaan eläinten kanssa. Suojaamattomista kaivoista haettu vesi oli saastunutta, mikä aiheutti sairauksia.

Porakaivot ja aurinkoenergia auttavat

Punaisen Ristin tuella Chiwengaan on rakennettu porakaivo. Vesi pumpataan kaivosta ylös aurinkoenergian avulla ja se kulkee nyt putkia pitkin kouluille ja terveysklinikoille.

Juokseva vesi on vaikuttanut koko kylän hyvinvointiin. Alueen koulussa oppilaat joutuivat aiemmin juomaan likaista ja suolaista vettä, mikä aiheutti tauteja. Jos ei juonut, oppilaat pyörtyilivät kesken koulupäivän.

Nyt koulun yhdeksänvuotias oppilas Natalie Chikwashiwa iloitsee yhdessä luokkakavereidensa kanssa siitä, että raikasta, kylmää vettä saa juoda välitunneilla.

Chiwengan kylä Zimbabwessa on hyvä esimerkki siitä, kuinka Suomen Punaisen Ristin kehitysyhteistyö tuottaa hedelmää.

Hymyilevä nuori mies koululuokassa.
"Ennen kuin saimme juoksevaa vettä, emme voineet esimerkiksi pestä käsiämme," kertoo yhdeksänvuotias Natalie Chikwashiwa. Kuva: Saara Mansikkamäki / Suomen Punainen Risti

Puhdas vesi on elinehto

Joka yhdeksäs ihminen maapallolla kärsii puhtaan veden puutteesta ja joka kolmannella ei ole käytössään kunnollista vessaa.

Likainen vesi ja huono hygienia aiheuttavat tartuntatauteja, jotka voivat olla hengenvaarallisia. Esimerkiksi ripuli, malaria, hengitysinfektiot ja tuberkuloosi ovat yleisiä sairauksia, joita voidaan vähentää hygieniaa parantamalla ja lisäämällä ihmisten tietoa siitä, miten estää sairauksien leviäminen.

Punaisen Ristin tavoitteena on vahvistaa yhteisöjä monin tavoin. Kehityshankkeissa muun muassa koulutetaan vapaaehtoisia, lisätään ihmisten terveystietoutta sekä rakennetaan vesipisteitä ja vessoja esimerkiksi koulujen ja sairaaloiden yhteyteen. Paikalliset ihmiset ovat aktiivisesti mukana edistämässä yhteisönsä kehittämistä.

"Minun tehtäväni on varmistaa, että vesiputkisto toimii teknisesti," kertoo Joshua Goba, Chiwengan kylän vesipistekomitean puheenjohtaja.
"Minun tehtäväni on varmistaa, että vesiputkisto toimii teknisesti," kertoo Joshua Goba, Chiwengan kylän vesipistekomitean puheenjohtaja. Kuva: Saara Mansikkamäki / Suomen Punainen Risti

Yhteistyö on osa Uncle Ben’sin vastuullisuustyötä

Lahjoittajien ja yhteistyökumppaneiden tuki on ensiarvoisen tärkeää Punaisen Ristin kehitysohjelmissa. Uncle Ben's -syksykampanja tuotti 29 750 euroa Punaisen Ristin avustustyöhön puhtaan veden ja toimeentulon hyväksi Zimbabwessa.

Kampanjan aikana jokaisesta myydystä riisipaketista lahjoitettiin viisi senttiä. Kampanja toteutettiin myös Ruotsissa ja Norjassa.

Tavoitteena on, että Uncle Ben’s riisi tulee vuoteen 2020 mennessä sataprosenttisesti viljelijöiltä, jotka viljelevät riisiä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Uncle Ben's -kampanja tuotti 29 750 euroa Punaisen Ristin avustustyöhön. Kiitos!
Uncle Ben's -kampanja tuotti 29 750 euroa Punaisen Ristin avustustyöhön. Kiitos! Kuva: Suomen Punainen Risti

Ota yhteyttä

Yrityskumppanuus on täynnä mahdollisuuksia, ota yhteyttä niin etsitään yrityksellenne sopiva tapa auttaa: yritykset(at)punainenristi.fi

Yrityskumppanuus Punaisen Ristin kanssa
Kumppanuus
Yrityslahjoittaminen
Yrityslahjoittaminen