Kouluyhteistyö

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Ovelan opettajan juoni toimi: Martinkalliossa koululaiset menivät metsään, keräsivät mustikoita ja leipoivat niistä muffineita. Tuloksena makea potti katastrofirahastoon.

Punainen Risti pyrkii tasapuolisuuden periaatteen mukaisesti lievittämään ihmisten kärsimyksiä pelkästään avun tarpeen, ei kansallisuuden, uskonnon, rodun, poliittisten mielipiteiden tai yhteiskunnallisen aseman perusteella. Tämä tarkoittaa, että kaikki ihmiset ovat Punaisen Ristin avulle yhdenvertaisessa asemassa. Punaisen Ristin koulumateriaalien tavoitteena on oppilaan maailmankuvan laajentaminen sekä oman kommunikaation ja muun toiminnan vastuullisuuden hahmottaminen.

Joonas Brandt

Ensiavun antaminen on kansalaistaito ja jokaisella kansalaisella on velvollisuus auttaa hätätilanteessa omien taitojensa mukaan. Kuka tahansa voi joutua tilanteeseen, jossa täytyy toimia ja tietää mitä tehdä.

Onneksi ensiapuun ja terveyteen liittyviä taitoja voi harjoitella läpi elämän. Suomen Punaisen ristin materiaalit tukevat oppilaiden tärkeimpien perustaitojen kehittymistä ikä- ja kehitystason mukaisesti.

Punaisen Ristin globaalikasvatusmateriaalilla pyritään lisäämään ymmärrystä maailmanlaajuisista ilmiöistä ja hahmottamaan yksilön omaa kytköstä ja vaikuttamismahdollisuuksia suhteessa ilmiöihin.

Maiju Pohjanheimo / Suomen Punainen Risti

Syksyn 2017 aikana kaikki Iin kahdeksasluokkalaiset osallistuivat Punaisen Ristin pelilliseen In Action! -hätäensiapukoulutukseen. Kouluttaja Niina Kuninkaanniemen koulutus sujui hienosti nuorten ja opettajien innostuneen vastaanoton vuoksi.

Tiedot

Sähköpostiosoite: 
Puhelinnumero: 
040 610 2167
Yhteystiedon aihe: 
Tehtävä / Titteli: 
Koulu- ja oppilaitosyhteistyön suunnittelija, keskustoimisto

Valtakunnallinen Äkkilähtö 2016 -valmiusharjoitus haastaa jokaisen testaamaan omaa valmiuttaan kuvitteellisissa häiriötilanteissa. Lokakuun ensimmäisen viikon aikana Punainen Risti järjestää eri puolella Suomea harjoituksia yhteistyössä paikkakuntien koulujen ja viranomaisten kanssa.

Kaisa Sirén / Suomen Punainen Risti

Hirvaan koulun viitos-kuutosluokkalaiset askartelivat maitopurkeista itselleen apupossut. Kun Nälkäpäivä koittaa, lapset keräävät apupossuihin rahaa kotonaan. Toiset laittavat sinne osan karkkipäivärahoistaan.

Paula Pihlava

Moni Punaisen Ristin messupisteellä vieraillut opettaja haluaisi innostaa lapsia ja nuoria entistä enemmän vapaaehtoistoimintaan.

Paula Pihlava

Kello on juuri soinut, ja koulun käytävä täyttyy reppujaan pakkaavista alakoulun oppilaista. Pihkapuistossa koulupäivä on päättynyt, ja moni suuntaa iloisena suoraan kotiin. Osa oppilaista jää kuitenkin vielä kouluun ahkeroimaan kotiläksyjen kanssa.

Sivut

Subscribe to Kouluyhteistyö