Päihdetyö

Tiedot

Sähköpostiosoite: 
Puhelinnumero: 
040 154 5439
Tehtävä / Titteli: 
Terveydenhuollon suunnittelija, Oulun piiri
Kati Laitila

Päihdetyö on tärkeä osa Punaisen Ristin perustehtävää: elämän ja terveyden suojelua sekä ihmisoikeuksien puolesta puhumista. Tavoitteenamme on tiedon ja tietoisuuden lisäämisen avulla ehkäistä päihteiden kokeilua ja käyttöä sekä vähentää niiden käytöstä aiheutuvia haittoja.

Haluamme edistää terveyttä ja hyvinvointia tukevia valintoja. Teemme Punaisen Ristin periaatteiden mukaista päihdetyötä ja pyrimme aitoon vuorovaikutukseen ihmisten kanssa.

Tiedot

Sähköpostiosoite: 
Puhelinnumero: 
040 532 6888
Tehtävä / Titteli: 
Terveyden ja hyvinvoinnin yksikön päällikkö, keskustoimisto
Teemu Ullgrén / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin päihdetyö täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Päihdetyötä tekevät vapaaehtoiset, joiden tavoitteena on moralisoimatta ja arkisten kohtaamisten avulla ehkäistä päihteiden käyttöä sekä vähentää niiden käytöstä aiheutuvia haittoja. Vuosien varrella työ on arkipäiväistynyt.

Johanna Kokkola

Kannabis on yksi yleisimmistä nuorten käyttämistä päihteistä. Punaisen Ristin päihdekouluttaja korostaa vapaaehtoistyön tärkeyttä ehkäisevässä päihdetyössä.

Teemu Ullgrén

Kenet sinä tekisit onnelliseksi juomalla vähemmän? Teemaviikon tavoitteena on saada meistä jokainen pohtimaan, miten oma päihteiden käyttö vaikuttaa läheisiin ihmisiin.

Harri Mäenpää

Ilosaarirockissa juhlijoita oli auttamassa yli 150 ensiavun, päihdetyön, henkisen tuen ja seksuaaliterveystyön vapaaehtoista. Kesän festivaalit ovat monelle Punaisen Ristin vapaaehtoiselle jo perinne.

Teemu Ullgrén

Punaisen Ristin vapaaehtoiset päivystävät eri tapahtumissa lähes joka viikonloppu koko kesän ajan.

Jussi Tuokkola

Kesäkumit laitettiin liikkeelle Oulussa viime lauantaina järjestetyssä YleXPopissa. Vapaaehtoiset jakoivat kumeja ja tietoa ehkäisystä sekä seksitaudeista.

Nyt vietetään valtakunnallista ehkäisevän päihdetyön viikkoa (5.-11.11.). Teemaviikkoa koordinoi Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry yhteistyössä Punaisen Ristin kanssa.

Sivut

Subscribe to Päihdetyö