Terveyden edistäminen

Suomen Punainen Risti

Punainen Risti on seurannut koronatilannetta ja sen kehittymistä alkuvaiheesta lähtien maailmalla ja Suomessa. Toiminnassamme tärkeintä on ihmisten hyvinvoinnin edistäminen ja heikoimpien huomioiminen sekä auttaminen.

Vaihteleva jäätilanne eri puolella Suomea on ollut osasyynä tavanomaista suurempaan hukkuneiden määrään. Tämän vuoden tammi-helmikuussa hukkui yhteensä 11 ihmistä, kun vuosi sitten vastaavan ajan luku oli 4. Jäihin vajoamisiin liittyviä läheltä piti -tilanteita on tapahtunut noin 50.

Karlos Malupig / ICRC

Janon tunne kertoo nestevajauksesta. Kesähelteellä ei kuitenkaan kannata odottaa janoa, vaan juoda normaalia enemmän.

Mikko Rasila / Hivpoint

Suomen Punaisen Ristin ja Hivpointin turvaseksipartiot tarjoavat anonyymiä hiv-testausta kolmella itäisellä raja-asemalla viikonlopun aikana. Testaamiselle on tarvetta, sillä itärajan alueella todettujen hiv-tartuntojen määrä on noussut. Suuri osa Venäjän-matkoilla tartunnan saaneista on keski-ikäisiä tai vanhempia miehiä.

Tiedot

Sijainti:
Tehtaankatu 1 a, 00140, Helsinki
Sähköpostiosoite: 
Puhelinnumero: 
040 485 8699
Yhteystiedon aihe: 
Tehtävä / Titteli: 
Terveydenedistämisen koordinaattori

Terveyden edistämisen toimintoja ovat Terveyspistetoimintapäihdetyö ja hiv-/seksuaaliterveystyö

Dynamo&son

Maailman aids-päivää vietetään perjantaina 1.12. Suomessa elää edelleen noin 600 hiv-positiivista, jotka eivät tiedä tartunnastaan. Järjestöjen rooli hiv-työssä on merkittävä, kun halutaan päästä lähelle ihmisiä, jotka julkinen terveydenhuolto tavoittaa heikosti.

Tiedot

Sähköpostiosoite: 
Puhelinnumero: 
040 154 5439
Tehtävä / Titteli: 
Terveydenhuollon suunnittelija, Oulun piiri

Vuoden 2017 Kesäkumikampanjan käynnistää Nelli Matulan, Vilma Alinan, Sini Yaseminin ja Ida Paulin kappale "Tyynysotaa".

Tiedot

Sijainti:
Tehtaankatu 1 a, 00140, Helsinki
Sähköpostiosoite: 
Puhelinnumero: 
040 532 6888
Tehtävä / Titteli: 
Terveyden ja hyvinvoinnin yksikön päällikkö, keskustoimisto
Noora Kero / Suomen Punainen Risti

Suomen Punainen Risti lähetti terveydenhoidon ammattilaisista koostuvan liikkuvan yksikön vastaanottokeskuksien tueksi. Ryhmä purkaa alkutarkastusruuhkaa ja seuloo haavoittuvimmassa asemassa olevat turvapaikanhakijat.

Sivut

Subscribe to Terveyden edistäminen