02.04.2024

Riskien keskellä - oppimateriaali maailmassa vaikuttavista riskeistä ja niihin varautumisesta

Tulvan keskellä seisova puu.
Kuva: Emil Helotie / Suomen Punainen Risti

lmastonmuutos ja pakolaisuus, korona ja konfliktit sekä muut muuttuvan maailman haasteet askarruttavat oppilaita. Paljon kiitosta saaneen Riskien keskellä -oppimateriaalin avulla voitte perehtyä näihin ja moniin muihin maailmassa vaikuttaviin riskeihin. 

Faktoja, grafiikkaa ja valmiita tehtäviä

Kokonaisuus koostuu 17 riskistä, joista jokainen sisältää faktoja, grafiikoita, videoita, kuvia ja juttuja maailmalta sekä valmiita tehtäviä oppilaille. Oppilaat voivat tehdä tehtäviä ja tarkastaa ne itsenäisesti. Pohdintakysymyksiä voidaan pohtia pienryhmissä tai opettajan johdolla luokassa yhteisesti.

 

 

 

Oppimateriaali löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä selkosuomeksi. Se on täysin ilmainen ja kaikkien käytettävissä. Kirjautumalla opettajana oppimateriaalin oikeasta yläkulmasta saat käytöösi opettajan ohjeet, mutta materiaalin käyttö ei edellytä kirjautumista.


Teemat tukevat sekä yläkoulun että lukion opetussuunnitelmien sisältöjä ja sopivat erinomaisesti myös monialaisten opintokokonaisuuksien toteuttamiseen. Pienempien oppilaiden kanssa voi hyödyntää erityisesti kuvia ja grafiikoita tai käyttää selkokielistä versiota.

Tutustu oppimateriaaliin tästä. 

Oppimateriaaleja kaikenikäisille!
Oppimateriaaleja kaikenikäisille!
Kaveritaitoja voi harjoitella
Kaveritaitoja voi harjoitella