Henkisen tuen vapaaehtoinen kuuntelee avunsaajaa

Hae tukea ja apua

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Jokaisella tulee elämässä eteen yllättäviä hetkiä ja vaativia tilanteita. Niistä ei tarvitse selvitä yksin. Punainen Risti on täällä sinua varten, oli avuntarpeesi äkillinen tai ajan myötä muodostunut. 

Tuemme kaikenikäisiä kaikkialla Suomessa. Auttajamme ovat joko ammattilaisia tai koulutettuja vapaaehtoisia tilanteesta riippuen. Meillä on näkemystä ja kokemusta erilaisista pienistä ja suurista kriiseistä sekä tarpeista – olemmehan auttaneet Suomessa jo vuodesta 1877. 

Tutustu avun ja tuen muotoihin, ja ota meihin yhteyttä. Etsitään ratkaisu yhdessä.

Oletpa sitten nuori, ikääntynyt, vasta maahan muuttanut, omaishoitaja tai mistä tahansa syystä koet yksinäisyyttä ja kaipaat toisen ihmisen seuraa, voit saada Punaisen Ristin kautta ystävän. Voit myös hakea ystävää läheisellesi. Ystävät tapaavat toisiaan ja viettävät aikaa heille itselleen sopivalla tavalla.

Vapaaehtoisen ystävän kanssa voi tehdä mitä tahansa molempia kiinnostavia asioita kuten ulkoilla, kahvitella, käydä teatterissa, konsertissa tai ihan vaan jutella.

Lue lisää ystävätoiminnasta

Jos olet nuori tai nuoren läheinen ja tarvitset tukea arjen sujumiseen, perheen ristiriitoihin tai muihin pulmiin, voit saada apua Punaisen Ristin Nuorten turvatalosta. Asiasi voi olla pieni tai iso, olemme täällä sinua varten.

Ota yhteyttä meihin verkon välityksellä, soittamalla milloin tahansa tai tulemalla suoraan Nuorten turvatalolle. Voit tulla oma-aloitteisesti ja ilman ajanvarausta. Apu on maksutonta.

Lue lisää Nuorten turvataloista

Haluatko kysyä terveydestä tai elämäntavoista? Tarjoamme maksutonta ja nimetöntä terveysneuvontaa ympäri maata. 

Terveyspisteissä voit jutella esimerkiksi ravitsemuksesta, jaksamisesta, liikunnasta tai päihteidenkäytöstä. Voit myös mittauttaa verenpaineen maksutta. Emme tee hoitotoimenpiteitä, mutta keskustelemme kanssasi ja ohjaamme tarvittaessa terveyskeskukseen tai muiden palveluiden pariin.
Löydä lähin Terveyspisteesi

Vapaaehtoisemme päivystävät myös tapahtumissa ja juttelevat kävijöiden kanssa luottamuksellisesti päihteisiin ja seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista. Jos jokin painaa mieltäsi, tule nykäisemään meitä hihasta!

Lue lisää terveyden edistämisestä

Suomen Punainen Risti järjestää ruoka-aputoimintaa useilla paikkakunnilla. Kysy lisätietoa oman alueesi Punaisen Ristin piiritoimistosta tai osastosta.

Voit etsiä useiden toimijoiden ruokajakeluita omalta alueeltasi myös tältä sivulta: ruoka-apu.fi

Lue lisää Punaisen Ristin ruoka-aputoiminnasta

Punaisen Ristin omaishoitajien tukitoiminnalla vahvistamme ja edistämme omaishoitajien ja heidän perheidensä terveyttä, hyvää elämänlaatua ja itsenäistä selviytymistä arjessa.

Palvelut on tarkoitettu kaikille omaistaan tai läheistään kotona hoitaville riippumatta siitä, saako kunnallista omaishoidon tukea.

Lue lisää avusta omaishoitajille

Esimerkiksi ero, työttömyys, sairaus, läheisen kuolema, onnettomuus tai rikoksen uhriksi joutuminen tuntuu raskaalta. Tunnistamalla omat ja muiden kriisireaktiot ja hakemalla apua voit auttaa itseäsi ja muita selviytymään kriisistä.

Tutustu henkisen ensiavun ohjeisiin

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset ja työntekijät voivat auttaa kotimaassa äkillisten onnettomuuksien uhreja yhteistyössä viranomaisten kanssa. Äkillinen onnettomuus voi olla esimerkiksi tulipalo, tulva tai muu luonnononnettomuus, liikenneonnettomuus, suuronnettomuus tai rikoksen uhriksi joutuminen.

Lue lisää avusta onnettomuuden sattuessa

Punainen Risti tarjoaa lapsille ja nuorille monenlaista tekemistä ja tukea, esimerkiksi kerhoja ja leirejä, apua yksinäisyyteen tai läksyjen tekemiseen.
Lue tuesta ja tekemisestä lapsille ja nuorille

Jos olet nuori tai nuoren läheinen ja tarvitset tukea arjen sujumiseen, perheen ristiriitoihin tai muihin pulmiin, voit saada apua turvatalosta.
Tutustu Nuorten turvataloihin

Autamme erilaisten katastrofien ja kriisitilanteiden erottamia perheitä etsimällä kadonneita omaisia ja välittämällä viestejä esimerkiksi silloin, kun normaali posti- tai tietoliikenne ei poikkeustilanteen vuoksi toimi.

Lue, miten voit etsiä kadonnutta omaista

Asettuminen uuteen kulttuuriin vaatii uusien asioiden omaksumista. Alkuvaiheessa moni maahanmuuttanut tarvitsee kontakteja paikallisiin ihmisiin, tutustumista omaan paikkakuntaan ja suomalaiseen kulttuuriin.

Lue lisää kotoutumiseen tarjottavasta avusta.

Turvallinen arki ja auttamistaidot eivät ole itsestäänselvyys. Arjen turvallisuutta jokainen voi lisätä varautumalla pieniin ja suuriin tapaturmiin.

Katso vinkit ja ohjeet kodin turvallisuuden parantamiseen

Löytyykö kotoasi kotivara? Tiedätkö, miten voit varautua esimerkiksi siihen, jos vedentulo tai sähköt katkeaisivat?

Varautumisohjeiden avulla osaat varautua yleisimpiin poikkeustilanteisiin

Punainen Risti pyrkii varmistamaan, että kaikkien oikeus välttämättömiin palveluihin toteutuu.

Jos elät Suomessa ilman oleskeluoikeutta ja tarvitset tukea ja neuvontaa, voit ottaa meihin yhteyttä.

Apua yksinäisyyteen
Apua yksinäisyyteen
Nuorelle apua arjen ongelmiin -  Punainen Risti
Nuorelle apua arjen ongelmiin - Punainen Risti
Valmiustyö kotimaassa
Valmiustyö kotimaassa