Kaksi nuorta hymyilevää Punaisen Ristin vapaaehtoisliiveissä jakaa terveystietomateriaaleja Punaisen Ristin pisteellä.

Edistämme terveyttä

Kuva: Johanna Kokkola / Suomen Punainen Risti

Punaisen Risti edistää ihmisten terveyttä tarjoamalla tukea ja tietoa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Painotamme terveyden edistämisessä päihdetyötä, seksuaaliterveystyötä ja tapaturmien ehkäisyä. Monipuolinen toimintamme perustuu vapaaehtoisuuteen.

Terveyden edistäminen kuuluu olennaisena osana Punaisen Ristin valmiustyöhön. Teemme yhteistyötä paikallisten viranomaisten ja järjestöjen sekä muiden terveyden edistämisen toimijoiden kanssa. Koulutetut vapaaehtoisemme auttavat löytämään terveyttä edistäviä elämäntapoja ja ohjaavat tarvittaessa paikallisiin palveluihin.

Tuemme viranomaisia ja muita paikallisia toimijoita lisäämällä ihmisten toimintakykyä, terveyttä ja tietoa sekä tarjoamalla tukea terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Näin ehkäisemme myös häiriötilanteiden syntyä, ja lisäämme valmiuksia mahdollisista kriisi- ja häiriötilanteista selviytymiseen.

Selviämispisteen ansiosta poliisi voi partioida tapahtuma-alueella sen sijaan että kuljettaisi päihtyneitä nuoria koteihin.

Kaiken ytimessä kunnioittava kohtaaminen

Punaisen Ristin terveyden edistämisen ytimessä on kunnioittava kohtaaminen vapaaehtoisten voimin ja inhimillisin arvoin. Vapaaehtoiset kohtaavat eri-ikäisiä ihmisiä Terveyspisteissä ja erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, kuten festivaaleilla sekä koulu- ja oppilaitosvierailuilla.

Vapaaehtoiset keskustelevat ihmisten kanssa heitä mietityttävistä asioista ja antavat tietoa terveyteen liittyvistä teemoista kuten päihteistä, seksuaaliterveydestä ja tapaturmien ehkäisystä. Turvakoutseina toimivat vapaaehtoiset puolestaan jakavat vinkkejä koti- ja vapaa-ajan tapaturmista sekä niiden ehkäisystä.

Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä Suomen Punaisen Ristin terveyden edistämisen vapaaehtoisten kanssa, ota yhteyttä.

Päihdetyön vapaaehtoiset kiertävät kesän festareilla. He kertovat päihteistä ja auttavat juhlijoita viettämään ikimuistoisia ja turvallisia festarihetkiä. Kuva: Pasi Leino / Suomen Punainen Risti
Ilmaista palvelua Terveyspisteistä
Ilmaista palvelua Terveyspisteistä
Tule terveyden edistämisen vapaaehtoiseksi
Tule terveyden edistämisen vapaaehtoiseksi
Tarkista oman kotisi turvallisuus
Tarkista oman kotisi turvallisuus
Näin autat itseäsi tai läheistäsi kriisissä
Näin autat itseäsi tai läheistäsi kriisissä